Norges Miljøvernforbund – Kristin Monshaugen

Hei! Siden forrige blogginnlegg har jeg og Silje hovedsakelig jobbet videre med innsamling av informasjon om dagens teknologi innen energi. Vi startet med å sende flere mailer med Eviny angående oppgradering av vannkraftverk i Norge og solceller knyttet til disse. I tillegg har vi fått mer informasjon om teknologien innenfor vindkraft, som er en energikilde Norges Miljøvernforbund er kritiske til. De siste ukene har vi dukket mer inn i kjernekraft og geotermisk energi, noe som NMF er mer positive til. Spesielt geotermisk energi er noe de jobber for her, da dette verner mest mulig natur.
I den sammenhengen har vi sendt flere mailer med en ekspert innenfor små modulære reaktorer, for å høre om positive og negative sider ved kjernekraft, samt hvordan framtidens kjernekraft ser ut i Norge. Fra denne kilden har vi fått både kritiske tanker rundt kjernekraft og positive tanker rundt utvikling av teknologi. Vi har også sendt mail til Odfjell Technology for å høre om dagens og fremtidens geotermiske energiløsninger. Her har vi fortsatt litt å jobbe med, så dette ser ut til å være det vi skal jobbe med de siste ukene hos NMF.
Vi har brukt denne informasjonen til å begynne på en artikkel i en brosjyre Norges Miljøvernforbund skal oppdatere. For å lage en slik brosjyre har vi brukt ulike kilder og stilt kritiske spørsmål til disse for å finne flere synspunkter ved de ulike teknologiene. Informasjonen vi har fått fra å snakke med ulike bedrifter og eksperter, har vi delt med han vi har samarbeidet med for å høre synspunktene hans til den informasjonen vi har fått. Dette hjelper oss med kritisk tenkning til den faktaopplysningen vi får oppgitt. Vi har også fått flere artikler fra de som jobber her som har hjulpet oss på veien. Blant disse er det forskning, nyheter og politikk knyttet til miljøvern og energikilder.
I denne praksisperioden har jeg lært mye om ulike sider ved ulike energikilder og kritisk tenkning rundt det ulike energileverandører presenterer i ulike offentlige kilder. Jeg har også lært hvordan og hvor mye naturen påvirkes av kraftverk og energiutvinning. De ansatte her i Norges Miljøvernforbund har vært svært hjelpsomme i denne læringsprosessen, og har samarbeidet med oss der vi har hatt behov for det. Det har vært inspirerende å se deres engasjement i jobben sin og det de har videreformidlet til oss. Denne lærdommen vil jeg ta med meg videre i studieløpet og senere i arbeidslivet.