OneSubsea (Schlumberger), Blogginnlegg 2

Hei igjen, Ine her!

 

Jeg er som nevnt i forrige innlegg i praksis hos OneSubsea sammen med Mona og Emilie. Vi har fortsatt å jobbe tett sammen og samarbeider godt om oppgavene vi har fått i praksisperioden vår. I starten var oppgavene utfordrende og jeg hadde en veldig bratt læringskurve. Nå som jeg har kommet mer inn i oppgavene og hvordan det er å jobbe i OneSubsea, merker jeg at alt føles mye mer overkommelig. Det er motiverende å oppleve at jeg forstår mer og at jeg faktisk skjønner det de andre ansatte snakker om.

 

Den oppgaven jeg fortalte om i forrige innlegg – markedsanalyse av turbiner og beregninger rundt disse – har vi nå fullført. Etter å ha gjort en rekke nettsøk, mange timer på beregninger frem og tilbake, og mye kartlegging, avsluttet vi oppgaven med å lage en oppsummerende rapport. Gjennom å skrive en slik rapport fikk vi samlet det vi hadde av informasjon fra de siste ukene. Dette var også en lærerik prosess, i tillegg til at det viste oss hvor mye vi egentlig hadde lært og gjort. Ekstra gøy er det også at det arbeidet vi gjorde med den oppgaven skal brukes videre av bedriften.

 

Siden sist blogginnlegg fikk vi også en ny oppgave vi skulle utføre. Her skulle vi gå mer over på kartlegging av energimiksen i diverse land i verden, samt se på karbonavgifter og muligheter for CCUS. Dette er et eksempel som viser at OneSubsea også har andre tjenester og oppgaver en direkte oljeboring. De har også fokus på andre områder innen energisektoren, og holder på å spre fokuset til å gjelde flere andre mulige marked å bruke kunnskapen sin på. Blant annet har OneSubsea også noen avdelinger som jobber med CCUS, hydrogenlagring, bioenergi og vindenergi.

 

I løpet av vårt opphold har vi fått god oversikt over alle avdelingen og produktene OneSubsea tilbyr. Siden bedriften er med på hele prosessen for kundene sine – fra start til slutt – har de naturligvis mange avdelinger og underavdelinger; prosess, elektro, svivel, digital enablement, design og operasjon, subsea stations, osv. Vi har vært så heldig å få presentasjoner fra mange av avdelingsledere, til tross for den travle hverdagen til alle de ansatte. Dette er noe jeg har satt stor pris på, fordi det viser at vi blir verdsatt og at det er ønskelig at vi kjenner til alle ekspertiseområdene i bedriften. På denne måten har vi også fått sett hvor mange spennende og varierte oppgaver de ansatte har. Det har også vist oss hvor tett samarbeidet på tvers i bedriten er og hvor stor muligheten for å bytte mellom avdelingene er. Dette er nemlig noe mange av de ansatte har gjort, alt etter hvilket prosjekt de jobber med. I alle fall veldig greit å få en oversikt over hele bedriften, avdelingene og all kunnskapen som trengs. Da har jeg merket at det er mye vi har lært på energistudiet som vi har kunnet bruke og at vi egentlig kan ganske mye. Blant annet har matte-, fysikk- og energifag vært nyttig under praksisoppholdet.

 

Nå som vi nærmer oss slutten av praksisperioden, kjenner jeg at det er vemodig. Tiden jeg har tilbragt på kontorene til OneSubsea på Sandsli sammen med mine medstudenter har vært utrolig givende, både faglig og sosialt. Miljøet blant de ansatte virker å være veldig bra, og alle nye vi har møtt har vært nysgjerrige på oss og tatt oss godt imot. Kaffemaskinen er et bra sted å stå for å snakke med andre ansatte. I tillegg har de en hyggelig tradisjon med «sosialpause» på fredagene med noe godt å bite i. Disse mulighetene har vi utnyttet til å hilse på de ansatte og dette gjorde at vi hadde flere å hilse på i gangene eller spise lunsj med. Alt i alt har det vært en fin opplevelse og veldig lærerikt.

 

Takk for meg!