Pro Well Plan AS, del 2

Hei igjen! Nå som praksisen kommer til slutten har jeg jobbet med et interessant prosjekt hos pro well plan. I dette siste blogginnlegget mitt skal jeg gå litt mer i dybden på det vi har holdt på med her og litt om emner eller studiekompetanse som har vært nyttig ved jobben vår på Pro Well Plan AS (PWP). 

Som sagt i forrige innlegg skrev jeg litt generelt om hva vi (Erling og meg) har gjort her på PWP som da var å få de inn på markedet i forhold til det grønneskiftet. Erling har sett mest på geotermisk energi og tatt styringen her, mens jeg har sett mer på karbon fangst. Vi har da gjort en markedsanalyse som da skal kunne skrives til en rapport. Denne analysen er gjort ved å sette opp og ha intervju med ulike personer, å lese og forstå seg på markedet og hvordan det er i dag. Med dette kan vi finne en strategi for å komme inn på markedet. I begynnelsen leste jeg litt om karbon fangst og geotermisk energi for å kunne skjønne hva som gjøres når man borrer brønner og jobbet med å forstå dataprogrammet til PWP. I tillegg leste jeg meg litt opp på markedsanalyse og hvordan dette gjøres. For å kunne vite litt til å skrive rapport tok vi utgangspunkt i de spørsmålene som ble sendt til UiB før vi søkte på praksisplassen og hvordan datasettene i bransjen ser ut og deles innad og utad i selskapet. For å finne ut av dette intervjuet vi flere forskjellige personer, som aktører i bransjen, professorer på UiB og well managment selskap. For geotermisk har Erling og jeg hatt møter med folk i bransjen fra Island og for CCS har vi hatt fokuset på Norge. I tillegg har det vært mye epost utveksling med ingeniører. Den informasjonen vi har samlet inn fra de ulike markedene jobber vi nå med å skrive inn i en rapport og skal ha en presentasjon av dette for de i PWP. Rapporten skal kunne brukes senere og hentes opp igjen når vi ikke er der og informasjonen vi har innhentet skal være lett å lete tilbake til.

     

Steder de vi har snakket med kommer fra.

 

Her er noen bilder fra kontoret til meg og Erling.

Fagene som har vært relevante for det jeg har gjort i praksisen har hovedsakelig vært det vi lærte i ENERGI101. I ENERGI101 lærte vi om det tekniske bak reservoar og da karbon fangst og geotermisk energi derimot fikk vi her ikke vite så mye om datasett man trenger for å bygge disse brønnene og hvordan disse brukes. I tillegg var en del av det vi lærte litt på overflaten så det hadde vært greit med kanskje litt mer kunnskap i dybden når det kommer til dette praksisoppholdet. Ellers som sagt i første innlegg jobbes det mye med programmering/koding og data. Vi har hatt INF101 og her fikk vi litt kunnskaper innenfor programmering, men det de gjør på PWP er litt over den kompetansen vi tillærte oss. Fag med litt mer håndtering av datasett og systematisering av dette  og om datamanagment hadde kunnet brukes for å løse oppgavene og hadde vært interessant å ha lært mer av på studiet. Markedsanalyse er litt mer på økonomifag og kanskje litt utenfor vårt pensum, men det har vært gøy å lære det og. Senere skal vi ha ledelse, økonomi og innovasjonsfag på HVL og dette kommer kanskje til nytte her. 

Alt i alt har praksisen vært interessant og lærerikt. Det blir gøy å se om dette er nyttig for PWP og hva de gjør med det videre.  

-Astrid