Blogginnlegg 2 – Plug Bergen

Hei igjen! 

Nå har vi vært i praksis rundt 10  uker så det er på tide med en oppdatering. Dette innlegget vil utdype arbeidsoppgaver og hvordan dette er relevant til energistudiet. Jeg skal også komme inn på emner som har vært nyttig i praksissammenhengen, og hvilke emner som kunne vært greie og hatt i forkant.  

Som nevnt tidligere har jeg og Camilla hatt arbeidsoppgaver knyttet til databaser og søknader til Enova. Selv om vi nå har beveget oss over på et annet prosjekt, er vi ikke helt ferdig med databasen som inneholder skipsdata. Vi kommer stadig tilbake til databasen og det er alltid mer som kan fylles ut, planen senere er å kontakte rederiene for ytterlige informasjon. Databasen brukes som et oppslagsverk og må oppdateres med jevnlige mellomrom. 

 Plug Bergen har nå fattet interesse i hurtigbåter og fremtidig elektrifisering av disse. Dette betyr et større marked for landstrøm og Plug må holde seg oppdatert på hurtigbåter i Norge dersom de skal bli en del av satsningen. Elektriske hurtigbåter trenger naturlig nok landstrømnalegg for å lade båtene, og det er her Plug kommer inn. Ikke i forbindelse med bygging av båtene, men etterspørselen etter fornybar elektrisitet.  

Her kommer Camilla og jeg inn, delvis hvertfall😉 Vår nyeste oppgave går hovedsakelig på å hente og finne data angående hurtigbåter i Norge. Elektrifisering av hurtigbåter fører til økt etterspørsel av landstrømannlegg, og det er viktig å ha god oversikt over eksisterende hurtigbåter i Norge. Vi har ikke lov til å utdype noe særlig mer angående hva dataen spesifikt blir brukt til, men det er et spennende prosjekt. Det holder oss sysselsatt og interessert en god stund til hehe. 

Hvilken emner som har vært nyttig og hvilke fag vi kunne dratt nytte av i praksis er et godt tema. Selv om vi kun går 2. året på studiet syns jeg det er bra å ha praksis dette året. Det er spennende å se og høre om ulike jobbmuligheter vi har, og ha en motivasjon utover studiet. Det negative med å ha praksis såpass tidlig er at jeg ikke føler vi har hatt så mange fag vi kan trekke paralleller fra, og da er det begrenset med arbeidsoppgaver jeg kan få. Et emnet som hadde vært gull i Plug er et Elkraftemne, elektrifisering er et stort tema i Plug og en grundigere forståelse rundt dette tema hadde gjort det lettere og hengt med i samtalene og kommet med innspill. Det er for så vidt ikke et fag som er lagt inn i studieplanen senere heller, men skulle ønske det var det. Det er tydelig at elkraft er et sentralt tema alle ansatte kan mye om, men som vi mangler.  

Et fag som har vært hjelpsomt er Energi101. Det ga en introduksjon til flere energikilder, og har økt den generelle kunnskapen om fornybar energi og litt elektrisitet. Det har dukket om temaer som vi lærte om i det faget og som gjør det lettere å forstå energiskiftet fra fossilt til grønn energi. Det er også litt gøy å lære om elektrifisering nå, og tenkte tilbake på hvor lite jeg kunne om det i starten av studiet. 

Arbeidsoppgavene vi har gjort så langt er relevante, men dersom vi hadde vært lenger ut i studiet med mer kunnskap kunne vi fått mer ansvar og mer relevante oppgaver. For eksempel kunne vi laget modeller, kommet med innspill til forbedringer og bidratt på et høyere level. Til tross mye jobbing med innhenting av data syns jeg det er veldig spennende her og trives godt!  

Det er veldig gøy å lære om elektrifisering og hvordan det grønne skiftet foregår i praksis. Føler jeg har lært masse, og det skal jeg bruke resten av studiet også. Gleder meg til fortsettelsen! 

Lunsjbufféen er fortsatt veldig god, men kaffemengden har gått noe ned etter jeg har blitt litt lei de samme smakene.. Uff har det ikke lett😮  

Joda, har det som sagt veldig bra! Snakkes!!