M&O Partners/Neuron Solution – Blogg 2

Hei igjen! Det nærmer seg nå slutten av oppholdet mitt hos M&O Partners. Det er derfor tid for andre blogginnlegg, for å gi en oppdatering på det vi har jobbet med den siste tiden.

I forrige blogginnlegg skrev jeg om et prosjekt vi hadde begynt på for Neuron, som gikk ut på å intervjue samarbeidspartnerne til Neuron for å lære om deres erfaringer med produktet til Neuron, og hvordan de har oppfattet samarbeidet så langt. Blant spørsmålene vi er interessert å finne ut om er, hvordan de kom i kontakt med Neuron og hva prosessen deres er for å velge hvilken selskaper å jobbe med, hvorfor de valgte å gå videre med Neuron over andre selskaper med lignende løsninger, og hvilke erfaringer de har hatt med Neuron og produktet så langt og eventuelle forbedringer som kunne vært gjort fra Neuron sin side. 

Til nå har vi utført intervjuer med to av kundene til Neuron, Dolphin Drilling og Wintershall. De vi intervjuet har vært veldig villige til å dele erfaringer, og vi har fått gode svar og god innsikt i det vi ønskte å vite. Etter intervjuene har vi transkribert intervjuene og plukket ut de viktige punktene fra svarene vi har fått. Dette var den del arbeid siden de vi intervjuet var glade i å snakke, så begge intervjuene var ganske lange og det ene varte i nesten 45 minutter. Vi har begynt å sammenligne og analysere svarene vi har fått fra intervjuene så langt, for å finne hva som er viktig for Neuron for å hjelpe de med å utvikle produktet deres videre. Noe som vi har sett fra intervjuene at går igjen, som samarbeidspartnerne er veldig fornøyd med, er fleksibiliteten som Neuron tilbyr. Det betyr at det ikke trengs å bytte ut noe kontrollsystemer eller utstyr for at Neuron sin løsning skal implementeres, som hadde vært nødvendig med de andre løsningene på markedet. Vi skal forsøke å utføre flere intervjuer de siste ukene vi har igjen.

Et annet prosjekt vi har jobbet med de siste ukene, for M&O Partners, er i samarbeid med det brasilianske energiselskapet EnP Energy Platform. EnP jobber for å lage såkalte energiøkosystem, med mål om å oppnå karbonnøytralitet i disse økosystemene. Pilotprosjektet heter HUB SolarES (State of the Art Local Replicable Energy Ecosystem), og er basert i delstaten Espirito Santo. Ambisjonen er å integrere blant annet fornybare energikilder, energilagringsteknologier som hydrogen og ammoniakk, karbonfangst, -lagring og -utnyttelse, og infrastruktur for transport av strøm, gass, hydrogen og andre energibærere og oppsamlede drivhusgasser som skal lagres eller utnyttes, for å oppnå karbonnøytralitet i delstaten. Her mener de at det kreves innovative løsninger fra det internasjonale markedet for å oppnå målet.

EnP har valgt ONS 2022 for å lansere prosjektet internasjonalt. I forberedelse for dette ønsker de å finne spesifikke løsninger og bedrifter som de kan vise til som eksempler på mulige samarbeidspartnere innen de forskjellige sektorene. Her har vi fått i oppgave å kartlegge og finne løsninger og bedrifter, spesielt i det norske markedet, som er aktuelle for prosjektet. Vi fokusert mest på innovative bedrifter innen CCS/CCUS, hydrogen- og ammoniakkløsninger, og Offshore Wind, og har sendt videre løsninger som vi mener er interessante og relevante for prosjektet. EnP vil videre vurdere løsningene, og eventuelt kontakte selskapene for å om det er interesse for å delta i prosjektet. Det blir interessant å se hvordan prosjektet utvikler seg, og hvilken løsninger de velger å gå videre med.

Praksisperioden har fortsatt å by på interessante erfaringer. Det har vært lærerikt og veldig interessant å få mer innsikt i hvordan arbeidslivet, og forskjellige marked knyttet til energi, fungerer. Jeg ser frem til de siste par ukene som er igjen, og det de har å by på. 

Martin