Siden sist har jeg fått være med på mye forskjellig, selv om noen av oppgavene selvfølgelig går igjen. For eksempel gjør jeg temperaturkontroll på ballasttankene hver torsdag etter lunsj. Dette innebærer målinger i tre tanker, som hver har seks rom, slik at jeg til sammen måler temperaturen i 18 ulike kamre. Temperaturmålingen gjøres etter lunsj, ettersom varmelampene, som simulerer sollys, slår seg på om morgenen. For å sikre at vannet har blitt varmet opp til riktig nivå, venter vi til ettermiddagen med å foreta målingene. En annen gjenganger i hverdagen på lab er oppvask. Etter at løsninger er laget og tester fullført, er det ofte mye utstyr som må rengjøres. Oppvasken gjøres enten for hånd eller i laboratoriets oppvaskmaskin. Det er avgjørende å sørge for at alt er rent og grundig vasket med deionisert vann og etanol for å eliminere rester fra tidligere tester. Etter noen av testene er gjennomført, krever mye av utstyret også en grundig pussing for å fjerne overflaterust. Dette gjøres enten manuelt med sandpapir eller ved en roterende bordpusser som tilsetter vann til sandpapiret underveis. Denne metoden er effektiv, men krever presisjon – det er viktig å ikke pusse for mye, og samtidig holde fingrene trygt unna den roterende overflaten.
En del tester krever samarbeid der vi alltid er to personer til stede for å sikre nøyaktighet og kvalitet. Jeg observerer da og verifiserer labteknikeren sitt arbeid. Da sikrer vi at alt gjøres etter prosedyren. I slike tester har jeg blant annet notert vekten etter målinger, samt deltatt i å lage løsninger der jeg verifiserer at riktig mengde tilsettes av riktig løsning. I avslutningen av en annen test observerte jeg titreringsprosessen. Her kontrollerte jeg at oppsettet var korrekt i henhold til prosedyren, sørget for at det ikke var luftbobler i byretten, og fulgte med på ekvivalenspunktet sammen med labtekniker. Vi begge leste av tilsatt mengde for å beregne mengde stoff i løsningen. Å utføre målinger på denne måten gir trygghet både for labteknikeren og for kvaliteten på arbeidet hos DNV da det eliminerer usikkerheten rundt om riktig mengde ble tilsatt eller om avlesningen var korrekt. Jeg har også fått være med på å bygge opp nye prosjektoppsett og optimalisere eksisterende, noe som har gjort meg betydelig mer handy siden jeg startet.
Denne tiden hos DNV har vært en utrolig verdifull erfaring, hvor jeg har fått utvikle både tekniske og praktiske ferdigheter. Hver praksisdag har gitt med nye erfaringer og utfordringer. Å kunne bidra til prosjekter som har betydning, samtidig som jeg lærer fra erfarne kolleger, har vært både inspirerende og motiverende. Jeg er ikke fremmed for å bli bedre kjent med DNV i fremtiden.