Terravera Foundation – Tuva Gilhuus

Hei bloggen.

VI derimot ble satt på et nytt prosjekt. Dette skulle være et litt lettere prosjekt for oss og skulle innebære å gjøre noe veldig likt som et tidligere prosjekt. Vi skulle jobbe for eiendomsfirma med å samle informasjon om materialer og leverandører av ulike materialer. Målet var at bedriften skulle lett kunne regne ut CO2 utslippet av bygg før de blir bygget i fremtiden. Bedriften hadde også et mål om å finne leverandører og materialer som skulle være mest mulig miljøvennlig. Jeg synes prosjektet hørtes veldig spannede ut og synes det er bra bedrifter begynner å tenke på å lage miljøvennlig bygg.
Dagen etter vi fikk oppgaven møttes vi for å jobbe med prosjektet og vi fant ut at prosjektet ikke var like enkelt som vi først hadde forestilt oss. Det var vanskelig for oss som ikke har noe erfaring med bygg å vite hvordan vi skulle tenke med fordeling av materialer og hvor mye bæring og så videre et bygg trenger. Vi jobbet mye med å forstå ordentlig hva bedriften ønsket fra oss og måtte spørre om en del hjelp. Vi kom frem til at vi måtte ha litt mer informasjon om hva bedriften ønsket i prosjektet. I mellomtiden jobbet vi med det vi kunne. Det besto mye av å finne informasjon om ulike materialer, hovedsakelige tre, stål og betong og å lage et dokument for å presentere informasjonen i. Ved å jobbe med dette lærte jeg mye om at materialer.
Vi har nå begynt å få litt mer informasjon om hva prosjektet skal inneholde, men siden vi skal slutte med praksis snart så har vi nå avgrenset hvilke deler av prosjektet vi skal ta ansvar for før vi leverer timeliste og så blir prosjektet jobbet videre med av noen andre. Det vi skal jobbe en del med nå den siste uken er å samle informasjon om ulike leverandører i Norge av de ulike materialene. Dette kan ta litt tid siden det er så mange levradører.
Min tid i Terravera har vært lærerik og jeg kunne absolutt tenke meg å jobbe mer med denne bedriften og liknende bedrifter i fremtiden.