Terravera Foundation – Joachim Landås

Hallo igjen alle sammen! Da var det på tide med nytt blogginnlegg. Vi har lært masse nytt siden sist gang. Vi har fått nytt prosjekt som handler om byggematerialer. Her gikk vi i dybden på utslipp når det kommer til produksjon av materialene og hvilke leverandører som leverer disse. Dette har gjort at jeg har fått et nytt syn på hvor mye utslipp som faktisk forekommer i byggebransjen.

Vi var også innom et prosjekt hvor vi blant annet skulle sammenlikne det å ta i bruk nye redskaper sammenliknet med å reparere de gamle. Her jobbet vi først alle fire sammen men etterhvert når dette prosjektet stilnet til ble tre av oss flyttet på et annet prosjekt mens en ble igjen på det gamle. På det gamle prosjektet kom ble det også satt inn en av modellørene som jobbet i bedriften slik at det var noen litt mer erfarne som kunne skrive dokumentene.

Disse prosjektene har vært utfordrerne å gjennomføre med tanke på at de har en helt annen fremgangsmåte enn det vi har vært vandt med tidligere. Jeg nevnte i forrige blogg at arbeidet Terravera gjorde minnet litt på hva vi lære i Energi102-faget vi hadde forrige semester. Likevel har det vært utfordrende at bedriften ikke tar i bruk samme program eller metoder for å innhente informasjon slik at vi har måttet lære disse nye metodene også.

Vi har fortsatt og deltatt på de ukentlige møtene sammen med de andre ansatte i bedriften. Slik som nevnt i forrige blogginnlegg er disse møtene nyttige for å få et godt innblikk i hvordan man skal forvente å få gjort i en normal arbeidsuke. Disse møtene skaper også en god mulighet for oss praksisstudenter til å stille spørsmål og uttrykke meninger i trygge omgivelser. Mens vi har vært her i praksis har det vært en del utskiftning på de ansatte som jobber i bedriften så det har vært spennende å se hvordan bedriften mottar de nyeste ansatte

Nå har vi bare en uke igjen på her på Terravera. Når vi slutter å jobbe så kommer prosjektene våre til å tatt over av de faste ansatte i bedriften. Det har vært et spennende eventyr å være i praksis i denne bedriften med mye lærerike oppgaver og nyttig informasjon. Selv om dette har vært en interessant bedrift å ha praksis i tror jeg ikke jeg vil søke om jobb her etterpå. Måten denne bedriften opererer på passer ikke helt med hvordan jeg ønsker mitt arbeidsliv å være. Samtidig ser jeg absolutt en gevinst ved å være på praksisutplassering her og har god tro på at de ansatte i bedriften trives.