Solcellekraft – Suhayka Mohamed

Kjære blogglesere,

Nærmer meg slutten på praksisperioden, og det har virkelig vært en spennende tid med mye nytt å lære om i solcellebransjen. Å få innsikt i prosjekteringen av solcelleanlegg har vært utrolig lærerikt. Siden sist har jeg fortsatt med modelleringen av solceller i Solar Edge, men jeg har også fått en ny oppgave. Skrivingen av et anbud til en mulig kunde ga meg innsikt i salgsprosessen. Gjennom grundig gjennomgang av kundens behov og vurdering av Solcellekrafts evner for å møte disse behovene, fikk jeg et bredere perspektiv på hele prosessen. Selv om dette kanskje ikke var den mest spennende delen av prosjekteringen, var det verdifullt å forstå hvordan salgsaspektet knyttes til det tekniske arbeidet.

Jeg fikk også den spennende muligheten til å delta ute på feltet og lære mer om installasjonen av solcelleanlegg. Det var en fantastisk mulighet til å få innsikt i detaljene rundt byggeprosessen. Montørene var svært imøtekommende og tok seg tid til å forklare hvert steg. Gjennom denne erfaringen forstod jeg bedre at selve monteringsprosessen og det nødvendige utstyret varierte betydelig basert på taktypen. For eksempel, på et flatt tak går monteringen lettere, mens det blir langt mer komplekst med et skråtak, spesielt avhengig av om taket har takstein eller ikke. Det var virkelig interessant å se hvordan disse ulike faktorene påvirket hele installasjonsprosessen.

I større anlegg, som det jeg fikk være en del av, kobles ikke selve kretsen til før alle solcellepanelene er på plass. Dette gjøres for å unngå potensielle problemer med oppvarming, spesielt under solfylte dager. Ved å vente med tilkoblingen unngår man potensielle utfordringer med oppvarming når solcelleanlegget opererer under optimale værforhold.

Når solcelleanlegget er fullt montert, markeres det tydelig med klistremerker som signaliserer at anlegget produserer strøm. Vi knytter serienummeret til inverteren til kundens brukerkonto, slik at kunden har enkel tilgang til daglig oversikt over strømproduksjonen. Denne tilknytningen gjør det mulig for kunden å følge med på anleggets ytelse i sanntid.

Praksisperioden har virkelig vært en verdifull erfaring. Å utforske energiproduksjon gjennom solceller har gitt meg et innsiktsfullt perspektiv på hvor verdifullt og etterspurt denne teknologien er. Solcelleanlegg har ikke bare vist seg å være et relevant og etterspurt alternativ, men også en del av en stadig voksende revolusjon innen fornybar energi. Utviklingen innen solcelleteknologi har vært imponerende, med stadig bedre effektivitet og innovative løsninger har solenergi blitt et stadig mer tiltrekkende valg for bærekraftig energiproduksjon. Å være en del av denne praksisperioden har virkelig forsterket min tro på solenergiens potensial for å forandre energiomstillingen i Norge.