Moreld Flux – Hedi Fadhel

Hei igjen! Det har gått en stund siden jeg skrev blogg 1. Nå nærmer det seg slutten av praksis og mye har skjedd siden, også mange endringer har blitt til. For eksempel har Flux AS blitt oppkjøpt av IKM og er en eierskifteprosess. IKM Gruppen AS har signert en avtale med Moreld AS om kjøp av 100% av aksjene i Flux Holding AS. IKM Gruppen AS er en bedrift som driver med tjenesteleverandør innen energisektoren innenfor: Subsea nybygg, Subsea drift & vedlikehold, Topside nybygg, Brønn, Maritim, Havbruk, Landanlegg, Decommissioning og Fornybar. Jeg fikk høre at dette var et gunstig eierskifte for Flux AS. IKM Gruppen AS er et stort selskap som vil gi Flux AS langstikige mål og tett samarbeid. Med Moreld var det kortsiktige plan (5 år), hvor det omfattet å nå bestemte statistikk og tall. Denne begivenheten var selvfølgelig feiret med kake og god stemning.

For to uker siden besøkte jeg også noen andre fra Flux AS, altså Additech. Additech er en ledene norsk selskap for additve manufacturing og 3D printing service. Vi var tatt imot godt og fikk 1 time der de introduserte additve manufacturing, hva Additech driver med og hvilke prosjekter/case de har jobbet med. For eksmpel hadde Additech designet og 3D printet en cellegift beholder mot tarmkreft, som ble forespurt av et sykehus i Oslo. Additech viste også 3D printing og restaurering av produkter og komponenter som hørere til motorer og oljeplattformer. Jeg fikk også ta og kjenne på disse produktene. De føltes overaskende hardt og solid. Dette var veldig fasinerende og interessant.

Videre fikk vi se enorme 3D-printer maskiner. Disse maskinene er verdt over millioner av kroner, og kan printe enorme gjenstander. Jeg fikk se hvordan de fungerte og hvilke vedlikehold og påfyll maskinene trengte for å være operative. Disse maskinene bruker 10+ timer til å ferdig printe. Jeg fikk også observert små standard 3D printere som printer plast. Jeg tok bilde av disse maskinene og vil vise dem i presentasjonen.

Noe jeg ønsker å nevne, er interaksjonen og samtalen mellom de fra Flux AS og Additech hadde før besøket var over. Jeg fikk en innsikt av hvordan tilbud og samarbeid mellom bedrift parter fungerer. Måten man prøver å selge og reklamere seg selv og overbevise over tett samarbeid var ganske fascinerende og interessant.

Som sagt er praksisen snart over. Jeg har lært mye og fått en god del innsikt og inntrykk av arbeidslivet. 3D printing-prosjektet har vært veldig spennende og kunnskapsrikt. Det er noe jeg kan se for meg å få nytte av i senere tid. Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg, har praksisen vært veldig bra. Det super trivsel og miljø i Flux AS. Jeg har fått mye hjelp fra de ansatte. Det jeg kommer mest til å savne er felleslunsjen og de fortellingene som ble delt. Jeg er storfornøyd med min praksisutplassering.