Pro Well Plan – Ørjan Høie

Hei igjen! Jeg er nå ferdig med praksisen min i Pro Well Plan AS, og jeg tenkte derfor at jeg skulle fortelle om hva jeg gjorde den siste perioden min hos dem. I sist blogginnlegg avsluttet jeg med å skrive:

Da jeg kom på jobb denne uken fikk jeg beskjed om at de ikke lenger trenger det jeg har drevet med, så nå må jeg finne noe nytt å jobbe med resten av praksisperioden.

Jeg spurte derfor kontaktpersonen min om hun hadde noe jeg kunne jobbe med resten av praksisperioden, men det hadde hun ikke. Jeg fikk beskjed om at jeg selv måtte tenke på hva jeg ville gjøre, så kunne vi sammen finne noe jeg kunne jobbe med. Dette var vanskelig ettersom at jeg verken har utdanningen som kreves for å gjøre det de driver med, eller noe erfaring fra fagfeltet. Jeg kom til slutt frem til, med veiledning fra kontaktpersonen min, at jeg skulle prøve å designe en brønn i det digitale brønnplanleggingsprogrammet deres basert på data fra en eksisterende brønn på den norske kontinentalsokkelen. Det skulle etter hvert vise seg at dette var en vanskelig oppgave, ettersom at majoriteten av norsk brønndata ikke ligger tilgjengelig på nettet, og den som gjør det, må lastes ned i datasett på flere terabytes.
Dermed måtte jeg igjen komme på noe nytt å gjøre. Jeg fant ut at de som var i praksis i Pro Well Plan AS i fjor skrev en tekst om geotermisk energi. Jeg foreslo derfor til kontaktpersonen min at jeg kunne gjøre noe lignende, noe hun syntes var en grei ide. Hun sa at jeg burde skrive om noe jeg selv synes er interessant, og jeg valgte derfor å skrive om karbonfangst og -lagring. Tanken med å skrive teksten var at de skal kunne bruke den som en slags «introduksjon» dersom de begynner å jobbe med karbonfangst og -lagring i fremtiden.
Grunnen til at jeg valgte å skrive om karbonfangst og -lagring var at jeg skrev en semesteroppgave om det i fjor i ENERGI101. Jeg syntes da at det var interessant, og ved å skrive en tekst om det for Pro Well Plan AS kunne jeg lære enda mer om det. I teksten skrev jeg blant annet om dagens tilstand på karbonfangst og -lagring, men også om hvor det er potensial til å bygge det ut i fremtiden.
Etter at jeg hadde skrevet ferdig teksten leverte jeg den til kontaktpersonen min, noe som var det siste jeg gjorde i praksisen.