OneSubsea – Eirik Petrie

Hei igjen!

Som nevnt i første innlegg er jeg i praksis hos OneSubsea på Sandsli, sammen med Bartosz, Evelina og Anders. Jeg har trivdes godt hos OneSubsea, og i avdelingen, men nå nærmer praksisperioden seg slutten og eksamensperioden gjør snart sin inntreden.
Jobben jeg gjør her har ikke endret seg stort siden sist, jeg arbeider fortsatt med å produsere statistikk og ‘data pipelines’ i Dataiku. I forbindelse med fellesforetaket nevnt i forrige blogginnlegg, så har jeg brukt mer av tiden på jobb til å produsere business insights (BI). Dette har i stor grad dreid seg om å aggregere nye data fra et datasett med informasjon om overvåkningstid av forskjellige felter og utstyr. Med denne dataen har jeg produsert diverse grafer for å visualisere arbeidet som er blitt gjort av avdelingen mtp. monitorering gjennom årene. Dette har vært lærerikt, da jeg fortsatt nytter grunnleggende verktøy som Pandas i Python, Dataiku og Excel, men ønsket ‘end-state’ har fått en ny vri da målet er å produsere interessante KPI (Key performance indicators). Det har vært interessant å se hvordan de samme verktøyene kan brukes til forskjellige formål.
Videre så kan det nevnes at jeg har fått jobbe mye selvstendig, men at jeg har fått oppfølging og forslag til forbedringer på de oppgavene jeg har gjennomført. Dette selvstendige arbeidet har gjort at jeg har hatt mulighet til å utforske forskjellige måter å løse oppgavene jeg er blitt gitt på, noe som har ført til en god vekst innenfor domenet ‘Data Science’ og tilhørende ferdigheter.
En annen ting jeg har erfart er at Excel er meget viktig verktøy å mestre (dessverre :), da dette er vidstrakt brukt, men også er viktig for å interface mot andre applikasjoner levert av Microsoft. Om man har tiden til å sette seg inn i Excel, ser man høvelig fort at det meste av dataprosessering som kan gjøres med Python e.l., kan fint utføres med formler i Excel og. Med det sagt, så er jeg temmelig dårlig i Excel, så jeg får prøve å bruke det mer kreativt i den siste perioden her hos OneSubsea!

Avslutningsvis vil jeg si at tiden her hos OneSubsea har vært meget lærerik, og at jeg sitter igjen med et godt inntrykk av selskapet. Det har vært interessant å se fra innsiden, hvordan et stort internasjonalt selskap arbeider i det daglige. Jeg føler at jeg sitter igjen med en bedre forståelse for hvordan ferdighetene og kunnskapene vi tilegner oss på universitetet kan nyttes i praksis, og erkjenner med det at det er mye igjen å lære!

– Eirik