OneSubsea – Anders Jakobsen

Hei igjen Bloggen. Nå har jeg bare noen uker igjen her hos OneSubsea. Siden sist har jeg fortsatt å jobbe med prosessflytdiagrammet jeg nevnte og jeg har i tillegg fått ansvaret med å lage illustrasjoner som skal brukes i prosjektet. En typisk dag for meg ser slik ut:
Jeg drar hjemmefra kl 06.30 for da slipper jeg å stå i kø slik at jeg er oppe på Sandsli kl 07.00. Da rekker jeg å trene i 45 minutter, dusje og så være klar på kontoret til 08.00. Før lunsj jobber jeg for det meste selvstendig. Etter lunsj er det som oftest møter og jeg får også mer input på arbeidsoppgavene mine. Disse oppgavene jobber jeg med fram til 16 og så drar jeg hjem.
Dagene består for det meste av pirkete arbeid i Autocad, som er programvaren som brukes til å lage disse prosessflytdiagrammene. Ettersom dette er et prosjekt i startfasen er ingenting spikret, noe som fører til endringer nesten hver dag. Dette gjør oppgaven min litt ekstra krevende og det er noen ganger litt demotiverende å måtte endre på ting om og om igjen. Jeg er også med på to møter i uken hvor vi diskuterer bekymringer og spørsmål rundt prosjektet. Selvom jeg kun observerer så er det veldig interressant og lærerikt. Den nye arbeidsoppgaven min med å lage illustrasjoiner er veldig spennende for nå får jeg være litt mer kreativ. Jeg bruker blant annet 3D-modellering til å lage illustrasjoner av komponenter i prosjektet. Slike illustrasjoner er viktig når man utvikler nye produkter fordi dette er eneste måten å vise kunder og andre bedrifter hva det er vi jobber med. Det er derfor en ganske givende oppgave. De siste to ukene ser jeg virkelig fram til og håper at jeg får nye og mer krevende oppgaver som kan utvikle mine tekniske egenskaper. Jeg trives veldig godt her oppe på sandsli og etter jeg fant ut de også har et treningssenter her så har dagene bare blittt enda bedre. Kaffemaskinen står også litt for nærme mitt kontor, noe som fører til at jeg drikker litt for mye kakao. Har også blitt invitert på julebordet til avdelingen, noe som er veldig stas for da føler jeg meg virkelig som en del av gjengen. Gleder meg!
Jeg synes det er litt kjipt at praksisperioden snart er over. Har virkelig trivdes her hos OneSubsea og liker faktisk veldig godt arbeidslivet. Har blitt tatt veldig godt i mot av de som jobber her og det har bidratt veldig positivt. Håper jeg får muligheten til å komme tilbake hit på et senere tidspunkt i studieløpet for dette har vært en utrolig lærerik og gøy opplevelse.