Pro Well Plan – Filip Andersen

  • I denne perioden har vi bare jobbet videre med rapporten. Vi har prøvd og fått tak i noen nye personer som er tilknyttet det geotermiske feltet. Hadde ikke mye hell, men fikk et intervju med en forsker her på UIB. Til daglig holdt han på med modellering. Han kunne fortelle oss om hvordan den generelle konsensusen angående det geotermiske markedet virker å være at problemet ligger i den store startkostnaden. Videre pekte han på hvordan konstruksjonen av slike reservoarer kan fremprovosere seismiske utslag og én kan få det beryktede Tsjernobylryktet for atomkraftverk. Problemet ligger i at det er vanskelig å spå om en får utslag eller ikke samt at det går så fort så det er vanskelig å reversere prosessen når den har begynt. Intervjuet hjalp mye ved å underbygge inntrykket vi har fått av geotermisk energi.
  • Ellers har jeg brukt mye tid på å lete etter nye databaser og analysere om de har strukturert eller ustrukturert data. Det var vanskelig å finne frem til databasene og de jeg fant sto på et annet språk, og for noen måtte jeg endre VPN for å få tilgang. Dermed var det store utfordringer tilknyttet dette arbeidet. Derimot så klarte jeg å finne flere databaser i USA, en nasjonal for Island, Frankrike, Sveits. Det var også en global database som omhandlet steinverdier (kalt p^3). Generelt for databasene innholdet de noen geotermiske parametere som (hyrdordynamiske verdier, temperatur, dybde, casing informasjon etc. )
  • Til slutt i prosessen var det å ferdigstille rapporten. Dermed manglet det å finne en generell beskrivelse av geotermisk energi og problemene tilknyttet. Siden hovedårsaken til manglende investering er startkostnaden, var det interessant om diverse land har tiltak for å motarbeide denne barrieren. USA og Frankrike var to land som dukket opp. USA lanserte da i sommer at de skulle bruke 165 millioner dollar for å danne et konsortium av eksperter til å adressere problemene tilknyttet geotermisk utvinning. Selvfølgelig er formåle og ta større nytte av det uutnyttete potensialet.
  • Etter rapporten var ferdigstilt skulle vi lage presentere funnene våre til bedriften.