Eviny – Camilla Omland

Hei igjen! Nå har jeg kun et par arbeidsdager igjen her på Skipet hvor Eviny holder til. Siden sist har vi fortsatt med bærbart-batteri – prosjektet og prøvd å ferdigstille det. Den 21. november skal vi presentere funnene vi har gjort og komme med den endelige anbefalingen vår. Det blir spennende å følge med videre på hva Eviny velger å gjøre og hvordan batteriet eventuelt blir lansert. Da er det i så fall kult å vite at Zuhir og jeg har vært med på å danne beslutningsgrunnlaget.
I tillegg til å fullføre hovedoppgaven vår har vi fått bidra avdelingen Hurtigladning med litt kartleggingsarbeid. Det går i hovedsak ut på å kartlegge hurtigladeinfrastruktur i forskjellige land i Europa. Vi skal prøve å skape en oversikt over hvilke økonomiske støttemuligheter som finnes og hvordan søknadsprosessen for disse er. Dette arbeidet er veldig forskjellig i forhold til hva vi har gjort til nå, men jeg merker at det er deilig å kunne veksle litt mellom flere oppgaver i løpet av arbeidsdagene.
Vi har nylig også fått en ekstraoppgave som handler om flywheel- teknologi. Energilagring i form av flywheel bruker elektrisitet til å få et flywheel til å rotere med høy hastighet. Rotoren lagrer energi i form av impulsmomentet til den roterende massen, og bruker derfor tregheten til hjulet som spinner. Elektrisiteten blir dermed omgjort til mekanisk kraft som igjen kan hentes ut og omgjøres til elektrisitet igjen. Vi skal fordype oss mer innenfor denne teknologien og undersøke hvilke aktører som finnes på markedet i dag. Videre skal vi lage en konkurrentanalyse og se på hvilke områder Eviny kunne brukt denne lagringsmetoden på. For eksempel er det nyttig å kunne lagre mye energi som raskt kan hentes ut i områder hvor det ønskes hurtigladning, men strømnettet ikke er dimensjonert for å tåle belastningen.
Nå som vi nærmer oss slutten av året ser jeg tilbake på et travelt semester med mye læring. Praksisperioden har gitt mye innsikt i forskjellige områder det er mulig å jobbe med etter studiet. Jeg har fått verdifull erfaring innenfor innovasjon som er veldig kjekt og forhåpentligvis nyttig å ta med seg videre.
Selv om energistudiet ikke har innovasjon som hovedfokus tror jeg det er svært viktig å kunne se på nye ideer med «innovasjonsbriller» for å litt lettere kunne vurdere hva som er viktig å sette søkelys på i prosessen mot noe nytt. Jeg er takknemlig for de fine kollegaene vi har fått hatt mens vi har vært her, som alltid har vært åpne for spørsmål og sparring når det har vært behov for det. Det har vært kjekt å få høre om alt fra helt nye ideer som ikke er startet på enda til nylanseringer som har suksess. Når jeg etter hvert går tilbake til å kun sitte på skolen igjen kommer jeg til å savne de kjekke menneskene, den gode lunsjen hver dag og hev-senk-pultene.
Vi blogges<3