Onesubsea – Håvard Algrøy

Hei bloggen! Jeg heter Håvard, og går andre året på energi. Jeg var en av de heldige som fikk praksisplass hos OneSubsea i høst, i lag med mine medstudenter, Berthine, Simen og Ingeborg. Onesubsea er et selskap fra Schlumberger som holder til på Sandsli i Bergen. De jobber med å hovedsakelig levere ulike produkter som er med på å hjelpe ulike aktører verden over med å utvinne mest mulig fra sitt olje- og gass reservoar. Dette gjør de ved å ha ulike store pumpesystem som ligger på havbunnen, som er med på å øke trykket slik at reservoaret blir tømt i mye større grad enn uten et slikt system.

De første dagene våre fikk vi flere presentasjoner fra ansatte fra ulike avdelinger. Dette synes jeg var veldig spennende og lærerikt. Presentasjonene gikk på hvordan de ulike produktene deres fungerer, men også hvordan Onesubsea ser for seg hvordan deres fremtid vil se ut. Kort sakt, OneSubsea har ekstremt mange dyktige mennesker som jeg gleder meg til å lære mer av i ukene som kommer.

Etter hvert fikk vi utdelt hver vår pc, og fikk beskjed om å gjøre ulike nettkurs som hms-kurs og ulike sikkerhetskurs. Dette var veldig tidkrevende, men samtidig så er det veldig godt å se at OneSubsea er veldig bevisst over sikkerheten sin og til sine ansatte, og at alle som arbeider der skal føle seg godt ivaretatt.

Deretter fikk vi vår første oppgave. Her fikk vi i oppdrag å endre noe som kalles «barriere fluid» på et av deres prosjekter. Barriere fluid er en væske, som er blant annet med på å skape et jevnt trykk i hele undervannssystemet. Dette var en ganske utfordrende oppgave, som krevde at vi først leste godt igjennom ulike dokumenter som vi hadde blitt tilgitt, før vi kunne begynne å regne ut på ulike endringer som måtte gjøres på systemet. Etter er god del grubling og hjelp fra noen ansatte, fikk vi det til.

Neste oppgave vi ble gitt var å få lagt inn mye forskjellig informasjon fra de ulike prosjektene OneSubsea har hatt de siste årene i et exceldokument. Ved å lage et slik dokument gjør det det enkelt for de ansatte å finne informasjonen fra de gamle prosjektene deres når det trengs. Ved å jobbe med dette dokumentet har vi fått mye kunnskap om de ulike prosjektene deres, noe som jeg synes har vært svært lærerikt og interessant.

Jeg ser veldig frem mot ukene som kommer her på OneSubsea, hvor vi blant annet har blitt lovet at vi skal få se på deres store testanlegg på Horsøy. Dette gleder jeg meg til å fortelle mer om i neste blogginnlegg.

Vi sees!