Entro – Charlotte Marie Marthinussen

Hei!

Jeg heter Charlotte, og denne høsten har jeg praksis hos Entro sammen med Tobias. Entro er et rådgivende energiselskap, og fokuserer på bærekraftig drift av bygg ved å blant annet redusere energiforbruk og kostnadene knyttet til dette.

Hovedoppgaven vår er å gjøre energimerkesimuleringer. Energimerking av bygg er et konkret miljøtiltak som skal bidra til større bevissthet rundt energieffektivisering, og målet er at flere boligeiere skal gjøre tiltak for å redusere energiforbruket i bygningene sine.  Et slikt energimerke starter med å kartlegge bygget, noe som ofte krever en befaring. Her tar vi nødvendige mål, ser på ulike elektriske anlegg, som ventilasjon og oppvarming, går gjennom energiforbruk og ser hva bygget krever. Tilbake på kontoret bruker vi et program kalt SIMIEN, som er et energiberegningsprogram for bygg. Her legger vi inn all informasjon vi har hentet inn, og basert på dette får bygget et energimerke og en beregning av årlig energibehov.

Det første vi fikk jobbe med var en bensinstasjon, som i utgangspunktet var forholdsvis enkelt, men ettersom alt var nytt tok det litt tid å sette seg inn i alt. Etter dette har vi fått litt større utfordringer, som store garasje- og verkstedanlegg, kontorbygg, museum og store bygårder.

Entro arbeider med å følge opp kundene sine, dette innebærer blant annet å følge med på forbruk, komme med konkrete kostnadsreduserende tiltak og hjelpe de på veien mot en grønnere hverdag.
Nå som vi har vært her en stund, og gjort noen energimerkesimuleringer, tror og håper jeg at vi får være med litt videre i denne prosessen. Det hadde vært veldig spennende å jobbe med selve effektiviseringen, og diskutere og komme frem til ulike tiltak.

Utenom dette får vi være med på avdelingsmøtene hver uke, hvor det også noen uker holdes et faglig innlegg av en ansatt eller noen utenfor. Vi har fått høre mer om solkraft og solceller, men også et innlegg om prosjektledelse som var veldig interessant. I september var vi på et lunsjseminar i regi av innovasjonsuken OPP, her hørte vi på bedriftspresentasjoner knyttet til energi, bygg, innovasjon, bærekraft og IT.

På kontoret er det veldig hyggelig, kollegaene er veldig imøtekommende og hjelpsomme. De er også flinke til å inkludere oss, slik at vi får mest mulig ut av denne praksisutplasseringen. Til nå er jeg veldig fornøyd med å være i praksis, og synes det er gøy å gjøre noe annet enn å bare være på skolen. Jeg føler også at dette gir en følelse av hvordan arbeidslivet kan se ut, og at energisektoren byr på mange ulike og interessante jobbmuligheter.

– Charlotte