Terravera del 2 / Håkon Blågestad

Hei! Da var det tid for blogginnlegg nummer 2 fra min praksis i Terravera Foundation. Det har gått unna de siste ukene både på og utenfor praksisen. De siste ukene har jeg jobbet en del på et prosjekt som skal leveres til en av våre samarbeidspartnere før sommeren. Det krever en del timer å få noe sånt leveringsklart. I tillegg vil det prosjektet legge mye av grunnmuren for det vi skal foreta oss gjennom sommeren og høsten med denne samarbeidspartneren. Derfor legger vi ned en ekstra innsats nå. Mye av dette arbeidet handler om å videreutvikle en modell for livsløpet til et supply-skip. Vi har etablert en modell for en del uker siden, men jobber nå med å gjøre den så solid som overhodet mulig. Når den er ferdig, kan vi endelig begynne å gjøre utregninger og se noen resultater av alt arbeidet vi har lagt ned. I dette arbeidet har jeg har hatt mye nytte av emnene jeg har tatt om livsløpsanalyse (ENERGI102) og energiteknologier (ENERGI210).

I tillegg har jeg vært litt involvert i samtaler om nye prosjekter. Det er ofte samtaler som er ganske løse der vi jobber mot å konkretisere et prosjekt der vi og samarbeidspartnerne våre har felles interesser. Det er ikke alltid like lett og tar ofte en del tid å komme frem til formuleringen av et slikt prosjekt. Men vi nærmer oss flere prosjekter nå, så det kommer til å bli mange spennende oppgaver fremover i Terravera.

Jeg har også holdt et innlegg om digitalisering og bærekraftig på ISYtalks som er en digitaliserings- konferanse i regi av Norconsult Informasjonssystemer. Der snakker jeg om det å ta i bruk digitale samarbeidsplattformer for å utvikle modeller for bærekraftsberegninger. Jeg snakket også om viktigheten av å dele informasjon om bærekraft åpent og gjennomsiktig. Da kan vi nemlig ettergå påstander om bærekraft og unngå grønnvasking. Det er noe jeg personlig mener er nøkkelen til å drive frem endring. Det er jo akkurat dette vi jobber med i Terravera. Det var interessant å se hvordan andre teknologiselskaper jobber med lignende temaer og en interessant erfaring å få lov til å holde et sånt innlegg.

Det har vært veldig interessant å få innblikk i hvordan en liten bedrift jobber for å skape gode relasjoner med større selskaper og hvor mye tillitt man kan få om man leverer gode resultater. Det er også spennende å være en del av en struktur som stadig blir større og som jobber med å skalere hele tiden. I tillegg har jeg jo fått samarbeide med disse mer etablerte selskapene og sett hvordan de løser problemer knyttet til bærekraft. Det er veldig motiverende å være en del av en organisasjon som prøver å gjøre en forskjell og som har så store ambisjoner som det Terravera har. De siste månedene har rett og slett vært utrolig lærerike og jeg trivdes veldig godt hos Terravera.