OneSubsea – Del 2

Hei, da er jeg tilbake igjen med en oppdatering angående praksisutplasseringen min i OneSubsea! Nå nærmer praksisen seg slutten, og vi har bare noen få uker igjen. Siden sist gang har det ikke skjedd så mye nytt.  Jeg kan derimot nevne at vi så å si føler oss ferdig med oppgaven jeg beskrev i siste blogginnlegg. Denne oppgaven gikk ut på en del utregninger av parameterer knyttet til teknologien bedriften leverer, samt gjør en del nettsøk. Nå har jeg, Ine og Mona fått oppsummert all informasjonen og utregningene vi gjort hittil i løpet av praksisen, og strukturert det på en god og oversiktlig måte. I denne sammenheng har vi også fått litt bruk for koding og INF100, for å kunne presentere tallene våre fint i grafer.

Ellers har vi også fått noen nye oppgaver knyttet til en annen avdeling på huset, noe som er veldig spennende. Disse oppgavene omhandler igjen å gjøre litt research på nettet og å finne relevant informasjon knyttet til blant annet fornybare energiteknologier. Jeg kan meddele at oppgaven ikke er like krevende som den forrige når det kommer til utregninger og mekanikk, hvilket gir litt variasjon. I denne oppgaven kommer emner som ENERGI101, ENERGI230 og litt ENERG210 godt med. De siste ukene i praksisen vil gå med til å få ferdigstilt denne oppgaven.

I løpet av de siste ukene har vi også vært heldige å bli bedre kjent med de ulike avdelingene på huset. For å nevne noen avdelinger har vi elektro, design og operasjon, roterende maskineri, digital enablement og mange flere. Vi har blant annet fått noen foredrag fra flere avdelingsledere, som har informert oss om hva deres avdeling er ansvarlig for i produksjonsprosessen. Dette synes jeg har vært veldig lærerikt, da jeg har blitt bedre kjent med bedriften og de ulike produktene. OneSubsea leverer nemlig ikke bare pumper, men også alt i fra kontrollsystem, multimetere og digitale løsninger knyttet til produktene som leveres. Det er kjekt å få høre fra de ulike avdelingene hvor de befinner seg i produksjonsprosessen, og ikke minst hvor varierende bakgrunn og kompetanse de har i de ulike avdelingene. Det forekommer også at folk i bedriften bytter over til andre avdelinger med årene, for å kunne få erfaring med de ulike arbeidsoppgavene i selskapet. Altså er det gode muligheter for karriereutvikling innen bedriften!

Jeg har trivdes veldig godt i OneSubsea, og er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å komme i praksis i akkurat denne bedriften. Vi har blitt godt ivaretatt av de ansatte, og fått jobbet med varierte og ikke minst spennende oppgaver. Det har også vært kjekt å se hvordan man får bruk for grunnleggende kunnskaper fra flere emner man har hatt i løpet av studietiden. Ikke minst synes jeg at det har vært en veldig fin opplevelse å få kunne være med og se hvordan arbeidshverdagen til en ingeniør innen mitt fagfelt kan se ut. Det var alt jeg hadde å si for denne gangen. Takk for meg 🙂

 

-Emilie