Småkraft – Del 2

Hei igjen Energibloggen,
Det er nå litt over en måned siden første blogginnlegg og jeg har fått oppleve mer av hverdagen hos Småkraft. Vi har hatt flere ulike oppgaver over denne perioden og har blitt bedre kjent med virksomheten.

Nå arbeider vi med å kartlegge hvilke kraftverk som har gyldig risikoanalyse. En risikoanalyse er en oversikt over hvilke ugunstige hendelser som kan finne sted, og hvor sannsynlig det er at hendelsen skjer. Noe som er ekstremt viktig for sikkerheten ved et kraftverk. En risikoanalyse vil også gi en indikasjon på om diverse tiltak må iverksettes. Noen eksempler på tiltak er inngjerding og skilting. Etter vi har kartlagt hvilke kraftverk som ikke har gyldig risikoanalyse, er planen at vi skal få være med for å gjennomføre en.

Tidligere har vi arbeidet med databasen for kraftverkene til småkraft. Her har vi vært på leting etter manglende data og skrevet det inn i systemet. Dette er blitt gjort for å få en bedre oversikt over data som omhandler kraftverkene. Vi har blant annet funnet HRV (Høyeste regulerbare vannstand) og LRV (Laveste regulerbare vannstand) for nesten alle kraftverkene. HRV og LRV er altså en maks og minimumsgrense som forteller hvor mye vann som skal være i magasinet. Noe som er en viktig spesifikasjon for et kraftverk med et magasin for å unngå for mye vann i elva.

Vi har også fått tildelt noen oppgaver for Deveggåe kraftverk. Hvor vi har hatt ansvar for bestillinger av modem, låser og kamera, som skal settes opp på kraftverket. Samt samordning av dokumentasjon og oppsett av IP adresser.

Siden sist blogginlegg har det også vært småkraftdagene. Som er en konferanse arrangert av småkraftforeningen. Her møttes fagmiljø, politikere, leverandører, utbyggere og gjester over tre dager for å utveksle siste nytt om bransjen.

– Simen