Del 2 – Element One Energy AS

Hei igjen!

Siden sist har meg og Viljar fått gjort ganske mye. Jeg fikk skrevet ferdig dokumentasjonen på PEM modellen og vi har fått startet og fullført flere modeller av andre nyttige elementer for den type elektrolyse som skal brukes i bedriften. Det er veldig kjekt å få produsere noe som bedriften forhåpentligvis kan ta i bruk. Det er mye research på forhånd og en del dokumentasjon av koden i ettertid, og jeg synes det er veldig variert og kjekt, til tross for at det er veldig utfordrende. Akkurat hva disse modellene gjør og inneholder har jeg ikke lov til å si noe mer om.

Forrige gang skrev jeg om at vi kanskje skulle få være med på å bygge en prototype, men det har vi dessverre ikke hatt tid til. Mye av tiden har gått til å skrive en EU søknad, som satt alt på vent. Men vi har fått skrevet ferdig innkjøpslister og gjort store deler av forarbeidet til denne prototypen.

Videre på planen nå de siste ukene i praksis er å presentere det vi har fått gjort så langt til HVL. Det blir veldig kjekt å få vist fram det vi har jobbet så hardt med disse ukene i praksis. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå. Vi får en ordentlig smakebit på hvordan det er i arbeidslivet innenfor denne retningen, og det er utrolig kjekt.

Element One Energy AS er et startup firma, slik at andre oppgaver som er sentrale i bedriften handler om søknadsskriving og annet arbeid som går ut på å få inn midler og kontakt med mulige samarbeidspartnere. Meg og Viljar har fått innblikk i og fått jobbet med store deler av det bedriften driver med.

Jeg har vært veldig heldig med min praksisplass og jeg har lært utrolig mye. Noe som har vært dumt har vært alle timene vi var nødt til å bruke på å lese oss opp på alt vi har brukt i arbeidet vårt. Et emne som hadde vært en fordel å hatt er kjem110, som vi har dette semesteret. Der dukker det opp en del emner nå mot slutten av semesteret som meg og Viljar alle rede har lært om og brukt i flere uker. Det er en fordel i kjemi110 faget vårt da i hvertfall😊 I tillegg så må man kunne en del programmering for å kunne jobbe slik som vi har. Jeg har bare hatt inf100, og aldri hatt noe programmering på forhånd, og merker at det jeg har lært ikke er nok. Jeg kommer nok til å måtte jobbe en del med programmering fremover, siden det viser seg å være noe som brukes veldig mye i arbeidslivet. Andre emner som hadde vært en fordel å ha er elekto emner. Det ser jeg at det ikke er noe av i løpet av studiet, men det virker veldig nødvendig å kunne om dette for energi linjen.

 

Tina