UiB Eiendomsavdeling – Del 2

Hei igjen!

Siden sist har jeg fortsatte å undersøke muligheter for å få strøm til Vingen-området. Jeg har undersøkt forskjellige mulige løsninger for å få strøm, og vært i møter med forskjellige instanser for å kunne hjelpe til der mine kunnskaper ikke strekker til. Et av problemene jeg har støtt på er med transport av strøm over store avstander, og å finne ut hvor mye energi man mister da. For å kunne hjelpe med dette har jeg vært i kontakt og møte med en elektriker, som heldigvis kan en del mer enn meg. Jeg har også vært i møte med fylkeskonservatoren for å få mer info rundt fredningen av området, hvor langt den strekker seg, hvor stort spillerom man har innenfor den, og andre lignende tema. Jeg har virkelig fått innsikt i hvor mange forskjellige parter som har interesser i en sak som dette, og hvor komplisert det kan være å navigere seg til hvem som skal gjøre hva og hvem som har ansvar for hva.

Det faget jeg har fått mest bruk for ENERGI101, ettersom vi der fikk en innføring i mange forskjellige energikilder. Vi fikk jo ikke en så grundig innføring i en spesiell type energikilde i det faget, men det gjør at jeg kan se hva som kan være mulig, og hva som vil være veldig vanskelig å gjennomføre. Det gjør også at jeg kan se på hvilke energikilder som ikke vil fungere i dag, men kanskje vil fungere en gang i framtiden når teknologien er blitt mer moden. Noe jeg merker jeg mangler som jeg også føler hadde passet inn i studiet er et emne om strøm. Kabler, transformatorer, spenningsfall, og annet lignende er ting jeg føler hadde vært veldig nyttig å ha kunnskap om.

Her kan dere se bilder fra befaringen til Vingen. Det første bildet er mikrokraftverket til naboen, som kan være en mulig energikilde. Det andre bildet er av gårdstunet som er i Vingen, som muligens kan bli tatt mer i bruk av UiB senere. Det er veldig spennende å få være med i oppstartfasen av et nytt og unikt prosjekt, og det hadde vært veldig gøy hvis jeg en dag kunne se at arbeidet jeg har gjort kan ha bidratt til hvordan Vingen blir utformet framover. Jeg gleder meg til å se hva mer som kommer nå mot slutten av praksisen, og hvilke nye utfordringer som kommer fram. Takk for meg!

  • Vegard