Gexcon del 2

Hei igjen, Nora her! Da har det gått 10 uker siden jeg, Amalie og Brita startet i praksis på Gexcon. Det har vært noen innholdsrike men utfordrende praksisdager. Jeg har fått et godt innblikk over hvordan det er å være i arbeidslivet og i bedriften Gexcon.

 

Hovedoppgaven for denne praksisperioden var å lage en database for støveksplosjoner. Her har vi komt godt i gang og funnet informasjon og plottet inn punkter fra grafer for flere støv. Siden sist har vi fått et nytt og mer omfattende Excel ark der vi fortsatt systematiserer de forskjellige med støvets navn, nummer, osv. Utenom det nye Excel arket, er det ikke så mye nytt vi har holdt på med siden sist i og med at det tar tid å hente ut informasjon fra så mange rapporter.

 

Med tanke på hvilke studieemner som kunne vært nyttige i løpet av denne praksisperioden, vil jeg ikke si at noen av de emnene vi har hatt i løpet av de 2 siste semestrene har hjulpet noe til dette oppholdet. Vi kunne ha fått nytte av programmeringsemnet INF100, men i dette tilfelle trengte vi å ha mer egenskaper enn bare selve grunnlaget. Dermed har vi konkludert at det absolutt ville vært en stor fordel hvis vi hadde mer kunnskap om programmering og Excel.

 

Tidlig på høsten da vi var på Sotra for å se på forskjellige Gexcon anlegg innenfor gass og støveksplosjoner, fikk vi blant annet sett hvordan en 20 liter bombe fungerer og en sammenheng mellom minste påtenningsenergi. Vi har nå utarbeidet en simulasjon eller illustrasjon av en slik 20 liter bombe med programmet Flacs Software. Bildene av disse fikk jeg ikke til å legge inn her.

 

Noe av det som har vært utfordrende, er å forstå hvorfor vi lager denne databasen. Jeg sliter med å kunne svare på hvordan denne oppgaven vår er til nytte i etterkant og hva det vi skal gjøre har nytte av for de på Gexcon. Men alt i alt har jeg lært mye om støveksplosjoner som har vært interessant.