BOS Blogg 1 Athina

Hei alle sammen!

Mitt navn er Athina og jeg er 20 år fra Oslo. Jeg tar en integrert master i Energi og får også den beskyttede tittelen som Sivil ingeniør når jeg er ferdig. Jeg går nå tredje semester og har faget Energi240. I dette faget er vi på utplassering hos forskjellige bedrifter. Jeg og medstudent Bettina har vært så heldige å få plass hos Bertel O. Steen Power Solutions.

Bertel O. Steen er mest kjent for å forhandle biler som bla. Mercedes. De har derimot flere undergrupper, hvor BOS Power Solutions er en av di. BOS Power Solutions leverer fremdriftssystemer og integrerte kraftproduksjonssystemer, hovedsakelig hos marine fremkomstmidler. Fremdriftssystemene består av dieselmotorer, men de leverer også en del systemer med batterier og har blant annet levert fremdriftssystemer bestående av batterier til diverse små ferger. Power Solutions har også mange prosjekter innen Power Generation solutions. Dette er nødstrømløsninger drevet av diesel generatorer.

I den korte perioden vi har vært her har vi fått deltatt på møter med batterileverandører og få møte (visuelt via teams) ingeniørene som sitter på kontoret i Molde. Vi har også fått i oppgave om å se på om batteribuffering kan være lønnsomt. Batteribuffering er når du lader opp et batteri mens strømprisen er på sitt laveste og bruker energi fra batteriet når strømprisene er på sitt høyeste. Vi hentet informasjon fra Nordpool sine data og lagde kalkyler på Excel for å se hvor lønnsomt det faktisk var.

Vi har fått jobbe med den mer grønne siden av Power Solutions og jeg har fått lære masse om batterier og problemene knyttet til maritime fremkomstmidler og mindre utslipp. Jeg har aldri tenkt at batterier er så spennende men jeg syntes det BOS Power Solutions jobber med innen det grønne skiftet er kjempeinteressant og kan tenke meg å jobbe med noe lignende i fremtiden. Så langt trives jeg veldig godt og syntes arbeidsmiljøet er veldig inkluderende. Hver dag får vi gratis lunsj og man kan ta så mye kaffe man bare vil.