Kinect Energy Del1 Merethe

Kinect Energy – Del 1

Hei! Gjennom emnet ENERGI240 er jeg så heldig å få være i praksis hos Kinect Energy Group sammen med Elias. Først vil jeg fortelle dere litt om selve bedriften! Kinect Energy Group er et datterselskap av selskapet World Kinect Energy Services. De har flere enn 5000 ansatte verden over, med ca. 60 stk på avdeligen her i Bergen.

Avdelingen vi jobber under heter «Sustainability», og fokuset ligger på å hjelpe store og små bedrifter med å redusere CO2-utslipp. Med et økt press fra myndigheter og globale klimaavtaler (Paris-avtalen fra 2015), er bedrifter avhengig av å redusere utslippene sine for å unngå store ekstrakostnader. De som jobber her hjelper derfor til med å konsultere, samt legge fram strategier for at bedriftene skal kunne klare å redusere utslipp på en lønnsom måte. De utarbeider strategier som er tilpasset behovet/kapasiteten til den aktuelle bedriften, slik at det skal fungere gunstig for den enkelte bedriften.

Arbeidsoppgaven vi har fått er en typ. LCA/white paper oppgave der vi sammenligner tall fra forskjellige typer drivstoff (hovedfokus; hydrogen, El, diesel, biodiesel) i landbasert nyttekjøretøy(tungtransport). Målet med oppgaven er å kunne legge frem det vi tenker vil være mulige alternativer til drivstoff i denne typen transport, samt drøfte utfordringer og videre nødvendig utvikling med de forskjellige drivstoffene. I tillegg, skal vi prøve å sette dette inn i et kostnadsperspektiv. Da skal vi bruke tall på utslippene (som vi har regnet oss frem til) til å se på mulige inntektstap eller inntektsøkning ved å bruke karbonmarkedet og mekanismene der som grunnlag for salg og handel. Det siste punktet vil helt klart være den største utfordringen fordi vi ikke har noe som helt økonomisk kompetanse. At vi får sette oss inn i det markedsøkonomiske aspektet, der CO2 er som en vare, synes jeg er kjempenyttig og lærerikt.

Ellers trives jeg veldig godt her på det nyoppussede kontoret på Fantoft med en fantastisk kantine med studentvennlige priser (i motsetning til Realfagsbygget …) og hyggelige folk. Føler selv at vi er med på å bidra med kompetanse som de ønsker, og gleder meg til å jobbe videre med prosjekt vårt!

-Merethe Eilertsen