Gexcon blogginnlegg 1

Hei! Mitt navn er Brita og jeg har praksisperioden min hos Gexcon. Her har jeg vært utplassert med Amalie og Nora. Jeg har vært spent på å erfare hvordan en jobbhverdag kan se ut for meg når jeg er ferdig med studiet, og praksisutplassering har vært perfekt for nettopp det!

Gexcon holder til på Fantoft, og er et verdensledende selskap innen sikkerhet og risikostyring og avansert spredning, eksplosjon og brannmodellering. Deres erfaring stammer fra detaljert kunnskap om eksplosjonsfenomener bygget opp gjennom mange års omfattende forskningsprosjekter, utførte sikkerhetsvurderinger, ulykkeundersøkelser og gjennomførte fysiske tester på selskapets anlegg.

 

Som praksisutplassert i Gexcon har vi fått være med på omvisning på ett av selskapets anlegg, på Sotra. Her fikk vi en detaljert gjennomgang av deres forskningsprosjekter og spesielt hvordan støveksplosjoner utføres. Nylig har vi også fått delta på et kurs i programvaren FLACS. Dette er en programvare til eksplosjonsmodellering og atmosfærisk spredningsmodellering innen industriell sikkerhet og risikovurdering. Gjennom dette kurset fikk vi en introduksjon i hvordan vi kan modellere eksplosjoner med ulike typer støv.

Vårt arbeid går ut på å lage en database for diverse forbrennings- og antenningsegenskaper for en rekke brennbare støv og pulver. Vi henter ut dataene fra rapporter om eksperiment utført på Gexcon. I FLACS-kurset fikk vi en bedre forståelse for hvorfor vi hentet ut de ulike verdiene, nettopp fordi vi trenger dem for å kunne gjøre sikkerhets- og risikoanalyser. Vi henter ut informasjon om største trykkstigninghastighet og maksimalt trykk som funksjon av støvkonsentrasjon for eksplosjoner i en 20 liter bombe. Vi finner også minste tenn-temperatur og minste tenn-energi .

Vi har fleksible arbeidstider, og mange av oppgavene våre kan utføres hjemmefra. Vi synes likevel det er greit å møte opp fysisk på arbeidsplassen for å få ett bedre innblikk i arbeidsdagen til de ansatte. På grunn av pandemien er det få personer på arbeidsplassen, og det er mange tomme kontorer. Etter gjenåpningen tror jeg vi vil merke at arbeidsplassen fylles mer opp, og vi kan få et mer realistisk bilde av en typisk arbeidsdag.

 

Så langt har praksisutplasseringen vært både spennende og lærerik, men også utfordrende og overveldende. Jeg er spent på fortsettelsen i Gexcon, og å lære mer om samarbeid og hvordan oppgaver løses i en bedrift. Jeg håper vi får en enda bedre forståelse for arbeidet vi gjør, og også det arbeidet som vi ikke tar del i.