NORCE, del 2

Hei igjen!

Her kommer siste blogginnlegget fra meg i NORCE. Jeg skal fortelle dere hvilke oppgaver jeg har hatt ute i praksis og hvilken emner og studiekompetanse fra utdanningen jeg har hatt nytte av under praksisperioden.

 

Jeg har i løpet av praksisperioden fått lære mer om lagring av hydrogen og fokusert på hvilke utfordringer det er med å lagre hydrogen under bakken. I de siste ukene har jeg samarbeidet en del med Nicole (som jobber i NORCE) som har god kunnskap om dette temaet. Vi har sammen skrevet en tekst som handler om hydrogenlagring under bakken som får frem generelt hva det er og de viktigst «research question» som trenger og bli forsket mer på. Denne teksten skal etter hvert bli publisert på NORCE sine nettsider. Planen er at vi også skal lage en slik tekst om risikoen knyttet til mikrober ved lagringsstedene under bakken. Dette er et tema som Nicole kan mye om og det er veldig lærerikt og jobbe sammen med henne. For å kunne skrive denne teksten har jeg gjort mye research og lest mange vitenskapelige artikler om tema slik at jeg har fått frem de viktigste aspektene i teksten.

 

Den siste uken har jeg også fått lov til å være med på et møte som omhandler et nytt prosjekt de skal i gang med i NORCE. Dette er et innovasjonsprosjekt som dreier seg om å bruke forlatte gassreservoarer til å fremstille hydrogen. Det er et høyt eksperimentelt fokus ved dette prosjektet der det skal bli utført mange tester på lab og forhåpentligvis få noen interessante resultater. Det blir derfor parallelt med start av prosjektet etablert en lab som er godkjent for hydrogenforsøk. Det er veldig interessant å delta på møter og høre diskusjoner rundt alt som skal gjennomføres og planleggingen i forkant av den eksperimentelle delen. Ved å følge dette prosjektet får jeg god innsikt i de ulike prosessene ved å starte et slikt prosjekt, alt fra planlegging til den eksperimentelle delen og analyse av resultatene. Jeg gleder meg til å få lov til å følge dette prosjektet videre.

 

Det er flere emner jeg har fått bruk for under min praksisperiode. Hydrogen er noe vi har vært innom i flere av energiemnene vi har vært gjennom, som ENERGI101 og ENERGI230, og ENERGI210 som er et emne jeg tar dette semesteret. I og med at hydrogen ikke har vært en stor del av studieløpet foreløpig, har det vært veldig nyttig og bygge videre på den kunnskapen vi har ved å være i praksis. KJEM110 er et annet emne jeg har hatt nytte av ute i praksis. Ved lagring av hydrogen må man kunne en del om hydrogenets egenskaper og hvordan det reagerer med andre stoffer.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

– Her sitter jeg og jobber med praksis

Frem til nå har jeg sittet på hjemmekontor. Jeg får likevel god oppfølging gjennom ukentlige møter og samarbeid med dyktige ansatte i NORCE. I forbindelse med labbarbeid ved prosjektet jeg skal følge videre dette semesteret, skal jeg forhåpentligvis få mulighet til å komme innom labben og se hvordan den ser ut og få et større innblikk i hvordan de jobber på lab.

  • Marte Nåmdal