Småkraft, andre innlegg

Hei igjen.

I dette blogginnlegget tenkte jeg å skrive noe om hva jeg jobber med i Småkraft AS og hva det brukes til. I tillegg skal jeg reflektere over hva vi har brukt fra det vi har lært i studiet. Akkurat nå jobber vi med å lage en henvisningsliste med sidetall til Bærekraftsrapporten 2020. Denne henvisningslisten skal vise hvor bærekraftsrapporten er skrevet i henhold til GRI standarden. GRI standarden er laget for at alle bedrifter, store og små, skal ha et felles språk. De skal rapportere bærekraftg påvirkning som er vesentlig og konsistent.
Vi fyller inn og skriver hvor vi mener Bærekraftsrapporten ikke har fulgt GRI standarder. Rapportskriving som må fulge retningslinjer har jeg lært i flere fag. KJEM110 og PHYS111 i lab-innleveringene og i semesteroppgaven i Exphil.
Ting vi har gjort tidligere er kartlagt potensialet i markedet for oppkjøpt av småkraftverk (under 10 MW installert effekt) i Norge. Dette har vi jobbet med en del, og vi har holdt presentasjoner til ansatte i bedriften. Tilbakemeldingene har vært svært gode. Det har nylig kommet en ny ansatt i Småkraft, og kartleggingen av markedet var noe han satt pris på. Han skulle bruke dataen.
Da vi jobbet med dataen brukte jeg kunnskaper om koding fra INF100. Jeg skannet flere tusen nettsider og gjorde noe som heter «webscraping» for filtrering. Mer generelt har kunnskaper i ENERGI og gjort at jeg har mer dybdekunnskaper innenfor vannkraftverk. Noe som er veldig greit å kunne når jobben er å kjøpe og drifte småkraftverk.
Til slutt vil jeg si at jeg trives svært godt i Småkraft. Jeg føler meg godt tatt vare på. De har mange oppgaver til oss, så det er ikke et sekund vi kjeder oss. Småkraft AS er en veldig fin bedrift, og jeg er glad jeg valgte å ha praksis i denne bedriften. Jeg har lært mye.

Vi ses!