Safetec, del 2

Hei igjen, bloggen! Nå nærmer det seg slutten av hva som har vært en veldig spennende og lærerik periode i praksis hos Safetec.

Sist holdt jeg på å samle informasjon når det kommer til «marine spatial planning» i Nordsjøen. Her undersøker jeg muligheten for utbygging av havvind, og prøver å identifisere de beste områdene for dette. For tiden holder jeg på å lage et «dashboard» som kanskje skal legges ut på hjemmesidene deres. «Dashboardet» skal skape innsikt i mulige områder i Nordsjøen for utbygging av havvind. Dette skal være basert på noen bestemte faktorer som skal kunne vektlegges forskjellig. Faktorene som jeg har bestemt å se på er «konflikter» (både biologisk og økonomisk: når det kommer til områder med store sjøfugl-bestander, og fiskeri), vindforhold og havdybde. Jeg har også samlet litt mer detaljert data for de to områdene som er åpnet for fornybar energiproduksjon, «Sørlige Nordsjø II» og «Utsira Nord», som jeg skal gå litt mer i dybden på.

Mye av jobbingen har bestått av å finne datakilder, og å konvertere disse til rett format. Her har jeg virkelig fått bruk for programmeringkunnskapene fra fag som Geof105, Energi230 og Geof210. Mye av konverteringen gjøres i python, mens dashboardet lages i Power BI. Dette er noe jeg har brukt lite før, så læringskurven har vært bratt, men grunnkunnskaper i programmering, statistikk, og matematikk har vært en stor fordel. Under er en liten smakebit av hvordan type info som skal brukes i dashboardet. Her har jeg plottet en vindrose fra vinddata som er lastet ned over Nordsjøen:

Jeg har vært så heldig å få plass på kontoret, noe som har vært veldig fint. Her har jeg hatt tilgang til flere skjermer, uendelige mengder kaffe og flinke ansatte som har vært svært hjelpsomme hvis jeg sto litt fast. Dette har vært veldig  motiverende, og det har gjort så jeg har kunnet jobbe mer effektivt med oppgaven. Jeg er veldig takknemlig for måten jeg har blitt tatt i mot i Safetec, og måten de har tilrettelagt for at jeg skulle kunne gjøre en så god jobb som mulig.