BIR Avfallsenergi- Del 2

Hei bloggen! Nå nærmer det seg slutten for min praksisperiode her i BIR, så da passer det bra med en liten oppdatering til dere som følger med!

Mye av arbeidet har foregått som tidligere. Sett bort ifra påskeuken har det vært ukentlige møter med veileder på teams. I møtene har vi har gått gjennom de tidligere oppgavene jeg har forsøkt å løse, og lagt planer for nye oppgaver. I tiden fremover skal researchen jeg har gjort legges frem i møter innad i BIR. Her skal de ta fatt på problemstillinger som oppstår ved at det innføres nye restriksjoner på utslipp i EU i løpet av de neste årene.

Det jeg holder på med nå er å lage oppsummeringer av forskjellige deler av den ene avfallsovnen i BIR. Jeg må da lese dokumentene som omhandler disse delene, for eksempel selve forbrenningsrista i ovnen, og oppsummere det viktigste om denne. Dette er svært spennende å holde på med, da jeg både får et mye bedre inntrykk i hvordan ovnen og anlegget fungerer. I tillegg skal dette bli brukt som hjelpedokument til opplæring på anlegget. Det at dokumentene jeg jobber med skal brukes videre, opplever jeg som veldig givende og motiverende.

Mye av tiden min har også gått til excel, noe som mest sannsynlig kommer til å være relevant for meg senere i arbeidslivet. Derfor er det nyttig å jobbe med dette for å opparbeide seg en verktøykasse av forskjellige triks som kan brukes senere.

Her i 4. etasje foregår typisk dagene for meg. I en tid med mye hjemmekontor er jeg glad for at jeg har en lys og luftig plass jeg kan sitte å jobbe og skrive.

Når det kommer til fag, så er det spesielt energi101 jeg har fått mye bruk for. I løpet av en uke er en del av arbeidet å sammenligne forskjellige energityper og deres enhet. Det vil si at å vite godt hva forskjellen på energityper, og hva forskjellen på kWh, W, GW osv, er, har vært viktig. I tillegg har jeg fått bruk for mat111 og inf100 i den forstand at jeg har skrevet formler i excel og beregnet ut hvordan disse skal skrives.

Praksisperioden hos BIR har så lang vært veldig interessant, og jeg ville absolutt ikke vært foruten. Selv om det kun har vært hjemmekontor, så har det vært mange spennende arbeidsdager. Mye av dette er nok grunnet en veileder som ønsker å gi meg arbeidsoppgaver som er utfordrende, men gjennomførbare.

Til neste gang, ha det fint og nyt sola!

-Sondre