BKK, del 1

Hei!

Dette er Runar som skriver, og jeg er utplassert i BKK! BKK ble startet opp allerede i 1920 og er i dag Vestlandets største fornybarselskap. BKK består av flere forretningsområder blant andre produksjon, nett, varme og elsikkerhet. Jeg er utplassert i Innovasjon og Utvikling som jobber med, som navnet sier, å drive innovasjon og videreutvikle BKK for fremtiden.

Innovasjon og Utvikling har flere spennende prosjekter pågang, og jeg har fått muligheten til å jobbe med gjengen i BKK Strøm, som står bak Volte. Volte er kort fortalt et nyoppstartet strømselskap for bedrifter, som skal gjøre strømregningen ukomplisert, og heller sette søkelyset på energisparing. Noe tilsvarende fokus som Tibber har for privatpersoner.

Pandemien har selvfølgelig lagt en demper på praksisen. BKK skulle etter planen flytte inn i helt nye lokaler i Skipet på Danmarks plass, så det hadde selvfølgelig vært ideelt å tilbringe praksisen der.

BKK har heldigvis vært veldig dyktige til å omstille seg slik at alt foregår digitalt. Det er møter flere ganger i uken internt i BKK Strøm, men også fellesmøter med IoU flere ganger i måneden. Jeg synes det har vært veldig interessant å delta på møtene, se hvordan BKK jobber med innovasjon og hvordan hverdagen til de ansatte ser ut.

Arbeidsoppgavene mine de første ukene har først og fremst handlet som å gjøre fakturaanalyser og å danne statistikk basert på disse. Det har vært interessant å se at strømregningene til ulike bedrifter varierer voldsomt, og at det definitivt er grunnlag for misnøyen vi ser i media. På strømregningene er det også nettleie og effektledd. En interessant problemstilling er hvordan vi kan hjelpe kunder til å redusere de utgiftene, og det ser jeg fram til å jobbe mer med i løpet av semesteret.

Jeg har også jobbet en del med statistikken til Enova og sett på hvordan vi kan sammenligne strømforbruket til forskjellige typer næringsbygg. Dette blir nyttig for å kunne rangere strømforbruket til kunder.

Jeg har fått en lærerik og artig start på denne praksisperioden. Nå har Volte nettopp blitt lansert, så jeg gleder meg til å se hvordan de neste dagene og ukene blir.

Snakkes