Heisann!
Nå er det jo gått en del uker på siden forrige blogginnlegg, og det har vært mye som har blitt gjort hos OneSubsea. Vi har fått en del forskjellige oppgaver i de ukene vi har vært på kontoret, som f.eks. rapport lesning, laging av presentasjoner og oppgaver fra elektro-avdelingen. Vi har også vært så heldige å få besøke testanlegget til OneSubsea på Horsøy, noe som var ekstremt spennende!
OneSubsea er som nevnt i forrige innlegg en bedrift som driver med undervannsteknologi for hovedsakelig olje og gass sektoren. Dette gjør at de trenger et sted å teste alt det de leverer til olje og gass selskapene, og dette stedet er blir i stor grad gjort på Horsøy. Dette er et stort testanlegg på Askøy, med flere store haller og store basseng til undervannstesting. Her blir alle pumper og kompressorer bygget og nøye testet før de blir levert til kunden. Det som er spennende på Horsøy er at det både produksjon av enorme undervannsrigger hvor alt av utsyr skal plasseres, til ekstremt nøyaktig produksjon av «mulitphase flowmetre» som må produseres i egne rom hvor det ikke er noe støv i rommet. I tillegg finnes det enge rom som er jordet, slik at det ikke er noe elektrisitet som blir produsert av oss som kan risikere og ødelegge elektronikken. Det var veldig kult å få sett alle produktene vi har lært så mye om i virkeligheten, og spennende å lære mer om hvordan de testet de forskjellige produktene.
Horsøy testsenter sett utenfra Test bassenget for undervannsinnstallasjonene
Når det gjelder andre oppgaver som vi har gjort gjennom tiden vår hos OneSubsea så har vi bidratt i både sales-avdelingen, som driver med salg av produkter til oljeselskapene, og elektro-avdelingen som driver med strømforsyning under vann til alt utstyret. Alle arbeidsoppgaver under begge avdelingene har vært interessante. Hos sales-avdelingen har vi fått mye rapporter og lese gjennom, og vi har fått lage en del presentasjoner hvor vi må finne og samle data kortfattet i PowerPoint format. Hos elektro-avdelingen har vi fått være med å videreutvikle et dataverktøy som blir brukt til blant annet å regne ut stort strømtap det er i hele systemet. Dette er viktig med tanke på hvordan man skal sette opp undervannssystemene med tanke på hvor mange transformatorer, type ledninger og kabler, plassering av maskinene og hvordan type strøm som blir levert. Det vi har bidratt med på dette verktøyet er å se på hvor mye karbonekvivalenter de forskjellige strømtapene bidrar med, da dette kan være interessant å presentere for kundene.
Hittil har praksisen vært sykt gøy, og OneSubsea har vært flinke til å svare på spørsmål vi har stilt, og de har satt opp masse spennende presentasjoner fra flere av avdelingene i selskapet, slik at vi virkelig har fått ett innblikk i hva selskapet og de ansatt driver med.
Ser frem til siste innspurt hos OneSubsea!
Aleksander