Moreld Flux, del 1

Hei!

Mitt navn er Andreas og jeg er sammen med Malin utplassert hos Moreld Flux som holder til på Laksevåg. Da jeg begynte I september var selskapet delt opp I Flux Active Service, Flux Analytica og Flux Valvision. Selsapene fusjonerte nylig, heter nå Flux Moreld, og blir mer innbakt i Moreld-konsernet.  Dette er et selskap som i all hovedsak driver som produsent og leverandør av slanger, kuplinger, ventiler og ferdigstilte analyseløsninger til olje- og gassindustrien. Primært har de kontor Bergen og Stavanger.

Det selskapet nå er interessert i, er å opparbeide seg kunnskap, utforske og knytte kontakt med de fremvoksende nye markedene innenfor fornybar energi. Utfordringen er å finne ut hvordan et så olje og gasstungt selskap kan tilpasse og justere seg markedene rundt fornybar energi. Selskapet kan veldig lite fra før og har lite erfaring med de nye markedene. Gjennom praksisen skal vi få være med å jobbe med akkurat dette, å bidra med å tenke nytt.

Første dagen vi kom fikk vi informasjon om hvilke markeder selskapet var interessert i å lære mer om. Det var blant annet CCS, CCU, hydrogen og vind-teknologi. For min del havnet oppgaven på å utforske muligheter innenfor vind, hovedsakelig offshore. Dette er en industri som er i stor vekst og det er planlagt mange nye vindkraftparker over hele verden det neste tiåret. For min del har arbeidsoppgavene frem til nå gått ut på å innhente informasjon og lese seg opp på det aktuelle temaet. Jeg fant fort ut det finnes mye god informasjon på internett, men den beste og relevante informasjonen får man ved å snakke med de rette personene som jobber tett med teknologien. Moreld-konsernet har mange selskaper som driver med fornybar energi og løsninger og de er derfor veldig villig til å dele informasjon innad mellom det ulike selskapene i konsernet.  Noe av det som kan være utfordrende når det kommer til offshore vindinstallasjoner og hvordan man skal forholde seg til ulike standarder og tekniske krav. Jeg har blant annet sett på om det finnes eller utvikles egne standarder for offshore vinindustri ulikt fra tradisjonelle petroleumsstandarder.

Videre blir det å se på om noen av produktene de fører kan brukes i vindkraftindustrien og hva som eventuelt må til for å tilfredsstille kravene i fremtiden. De ansatte har den siste tiden vært ekstremt travle med fusjonen og alle de uforutsette problemene det medfører, men er svært interessert og nysgjerrig på hva vi finner ut og vil etter hvert bli mer involvert i omstillingen.

Andreas