Kongstein – Sander Øie

Hei bloggen! Jeg heter Sander går andre året på energi. Denne høsten har jeg praksis hos Kongstein sammen med Samuel. Kongstein holder til på kokstadflaten i Bergen, men har også kontorer i Oslo, Hamburg, Sydney og Haarlem. Kongstein er et konsulent firma som hjelper klienter inne offshore vind, grønt hydrogen og maritim.

Jeg holder til kontoret i Bergen. Hver tirsdag er det et videomøte med alle kontorene til Kongstein. Her oppdatere de hverandre hvordan de ligger an på ulike oppgaver, stiller spørsmål og prøver å hjelpe hvis folk har problemer. Dette har vært veldig lærerikt å være en del av dette.

De første dagene for oss handlet om å sette seg inn i en del informasjon om havvind. Vi har sett på havvindsprosjekter som settes i gang i Norge, hvor komplisert logistikken av alle delene er og hvor store fremtidens havvindsturbiner kommer til å bli.

Første oppgaven vi fikk var å planlegge logistikken av alle komponentene til en hypotetisk havvindspark i Norge. Vi skulle finne ut hvor store delene måtte være, hvor bør de enkelte komponentene produseres med tanke på pris og frakt. Vi har også sett på hvilke båter vi burde brukes for å frakte disse delene mest effektive og prøvd å lage en logistikk kalender for å gjøre hele prosessen mest effektiv. Denne oppgaven er vi ikke helt ferdig med.

Vi fikk også en oppgave å sette oss inn i programmet Microsoft Power Automate. Dette er et program som kan automatisere gjentatte oppgaver. Man programmerer programmet til å automatisk hente ut dataen vi vil ha. Målet var at vi skulle få programmet til å hente ut et Excel-dokument med spesifikk informasjon vi hadde bestemt på en nettside. Med dette kan firmaet spare masse tid på informasjonshenting.

Vi har også fått i oppgave å se hvordan fremtiden til havvinds havner vil se ut. Kongstein har mye ekspertise innen havner. Å se hvordan fremtiden vil se ut er viktig for å hjelpe klientene om veien videre. Vi har sett på temaer som dekarborisering, effektivisering og automatisering. Samuel har sett mye på om grønt hydrogen er en mulig energikilde til en havn. Jeg har sett en del på om automatisering er mulig i ulike deler av havnens rolle i logistikk av vindturbin deler.

Til nå er jeg veldig fornøyd med min tid i Kongstein. Oppgavene vi har fått er veldig interessante, og veiledningen er veldig god. Kantinen på Kongstein er utrolig bra, med mye varierende mat. Gleder meg til å lære mer med Kongstein og fullføre prosjektene.