Element One Energy – Eirik Andersen

Hei igjen folkens! Eirik her!
Da var vi kommet til andre og siste blogginnlegg for praksisperioden. For å oppsummere forrige blogginnlegg er jeg i en bedrift som heter Element One Energy, som er et oppstartsselskap som utvikler teknologi for å lage hydrogengass av vann. Dette gjøres med elektrolyse. Jeg, Charlotte og Åshild har jobbet mye med å utvikle en total effektivitetsanalyse av elektrolyseprosessen. De som tidligere har vært hos Element One Energy har laget modeller for elektrolysecellen i seg selv. Vi skal ta denne koden videre og integrere den i vår egen, slik at man får et bilde på total effektivitet av systemet. Dette inkluderer vannpumper, kjøleelementer og strømkonvertering.
Fra forrige blogginnlegg var vi midt i kodingen av hele systemet, men nå er det så godt som i boks. Koden vår tar inn variabler som temperaturen og trykket til vannet i tre stadier, fra vanntanken og inn i systemet og temperaturen inn og ut av selve elektrolysecellen. Hvor mye hydrogen som skal produseres, og spenningen cellen trenger for å splitte vannet i elektrolysen.
Det vi holder på med for øyeblikket er å integrere de tidligere praksisstudentenes kode inn i vår egen, slik at effektiviteten til cellen kan brukes for å se på det helhetlige bildet. Dette viser seg å være en utfordring, da oppsettet i koden deres er litt annerledes enn vår egen. Det er dessverre ikke så lett som å bare copy-paste koden deres inn, men vi må hente ut de relevante linjene for å få ut dataen vi er ute etter.
Vi håper å bli ferdig med modellen innen et par uker, slik at vi kan gå videre til å lage oversiktlige grafer og diagrammer som er visuelt lett å forstå. Vi har satt opp kode for å fremstille energiinput og output i et sankey-diagram, som må tilpasses dataen energisimulatoren genererer. Når dette er ferdig gjenstår det bare å lage en README fil, som beskriver hva koden gjør og hvordan man bruker den, slik at bedriften faktisk kan bruke den til å se hva som har størst forbedringspotensial innen energisparing. Til slutt skal vi lage en whitepaper for koden vår, som egentlig er en teorioppgave for alt som inngår i koden. Denne vil vise til hvilke formler vi har brukt for å regne ut energiforbruket, og hvorfor vi har brukt akkurat de.
Avslutningsvis vil jeg si at vi har hatt en utrolig lærerik praksisperiode, hvor vi har dypdykket i elektrolyse og hydrogenproduksjon. De ansatte i bedriften har vært utrolig hjelpsomme, og har lagt mye til rette for at vi skal kunne fullføre oppgavene vi har blitt tildelt. Modellen vi lager er ment til å brukes av firmaet, så vi føler vi faktisk får bidratt til utviklingen av bedriften. Vi har lært en hel del om hvordan et oppstartsselskap fungerer, og jeg føler meg heldig som har fått være en del av det.
Takk for denne gang.
Eirik