Pro Well Plan – Filip Forgaard Andersen

Jeg har vært på praksisplass hos Pro Well Plan. Her har oppgaven min vært og skrive en rapport om geotermisk energi sammen med en annen, som de vil kunne bruke i kundemøter. Pro Well Plan jobber med å konstrurere en software som gjør at prosessene innad i bedrifter vil gå mer effektivt samt og være mer lønnsomt. Målet er at bedrifter skal ha bedre tilgang til informasjon slik at de kan gjøre mer veloverveide beslutninger samt raskere. Per dags data har de for eksempel et samarbeid med Shell og tilbyr et software design som gjør det mulig å navigere mellom oljefelt og se direkte på spesifikke brønner. Her vil det være tilgjengelig ulike tall som beskriver brønnen, permeabilitet, trykk, etc.

Pro Well Plan er interessert i å utvide og ser på mulighetene til å hjelpe firmaer som driver med geotermisk energi. I den anledning er det interessant for de å finne ut om de bruker databaser, eller bruker gamle tall og gjør ting analogt før de bygger brønner. Dermed har mye av mitt arbeid vært å først lese meg opp på geotermisk energi, teorien bak det, hvor utbredt det er etc. Videre var det å prøve å få kontakt med noen som jobbet med dette via for eksempel Linkedin eller researchgate. Dessverre så var det vanskelig og få svar fra så særlig mange. Derimot så fikk jeg ett par rapporter tilsent fra researchgate som beskrev litt av prosessene før oppstarten til et geotermisk reservoar.

I starten var det en del stang ut med tanke på å finne skikkelig god informasjon angående om det fantes databaser innad i firmaer eller globale/nasjonale databaser. Men heldigvis har researchen løsnet litt i det siste, og jeg har funnet noe som kan virke å være interessant for Pro Well Plan. Videre vil arbeide handle om å finne flere databaser, se om vi kan lære oss å navigere oss enkelt rundt i disse. Er det direkte konkurranse for Pro Well Plan på dette markedet? Hvilke er de største utfordringene i prosessen som Pro Well Plan kan bidra med?

Dermed går egentlig alt av arbeidet på å prøve å samle så mye som mulig verdifull informasjon til Pro Well Plan angående geotermisk energi. Vil også prøve å få et intervju eller noe slags respons fra noen som jobber direkte med dette. I senere tid skal vi også få intervjuet noen som jobber ved UIB for å se om de kan bidra noe.

Til slutt så skal rapporten bli presentert til firmaet.