Norges miljøvernforbund – Ingunn Dirdal

Hei!
Jeg heter Ingunn og har blitt utplassert hos Norges miljøvernforbund (NMF). Det er en frivillighetsbasert organisasjon som har hovedkontor i skuteviken. De har også kontorer i Tromsø, Trondheim og Oslo. NMF jobber med flere ulike saker hvor miljøvern er fellesnevner for samtlige. Noen av sakene som opptar dem er blant annet tilknyttet plast, dyreliv, geotermisk energi og klima.
På kontoret i Bergen er det i overkant av fem-seks personer. Her er det en blanding av IT, økonomi, forelesere og saksbehandlere. Jeg samarbeider i hovedsak med en person. Han jobber for det meste i Sandnes og vi benytter dermed Teams og telefon for å samarbeide. Det vi jobber med er geotermisk energi.
Geotermisk energi er ikke noe jeg hadde mye kunnskap om fra før. Derfor har det vært interessant å sette seg inn i dette temaet, samt gøy å ha en engasjert kollega som brenner for dette. Læringskurven er og har vært bratt. Det er utfordrende da jeg føler jeg er på litt dypt vann kunnskapsmessig, men det hjelper å ha en kollega som kan mye og som er veldig behjelpelig.
I starten har jeg jobbet mye med å sette meg inn i geotermisk energi – hva det faktisk er og hvilke fordeler det finnes med denne løsningen. Arbeidsoppgavene handler om å innhente informasjon. Dette er en energikilde som ikke er veldig utbredt og det er lite informasjon om det generelt. NMF ønsker å belyse temaet og få flere til å få øynene opp for denne energikilden. Da spesielt politikere og få de til å satse på denne løsningen. For å få til dette, må det innhentes tilstrekkelig informasjon; fordeler og ulemper, tall og datablad, mål på effektivitet og økonomi.
Per nå jobber jeg med turbiner. Jeg prøver å finne ut om produsenter, modeller, effektivitet og hvilke anlegg som bruker hva. Målet er å få skrevet en rapport hvor all informasjonen er presentert på en oversiktlig og god måte. Vi ser også på bruk av superkritisk CO2 i turbiner. Det handler kort forklart om at turbiner på superkritisk co2 kan utnyttes ved langt lavere temperaturer enn turbiner med vann.
Jeg trives i praksis til nå. Det er hyggelige og hjelpsomme kollegaer. Jeg føler at jeg har fått mer forståelse og kunnskap – det er likevel mye igjen å lære. Det er kjekt å gjøre noe annet enn å jobbe med fag, samt få innsikt i hvordan arbeidslivet kan se ut.
– Ingunn