Kinect Energy Group – Del 1

Hei, da var det tid for første blogg innlegg fra praksisplassen i Kinect, det som først og fremst må fremheves er den fantastiske kantinen. Der er det alltid fersk salatbar og varierende varme retter hver dag (30 kr – alt du kan spise). Videre til arbeidsmiljøet. Har ikke fått snakket med veldig mange, grunnet nytt bygg og begrenset plass, men mentorene mine er veldig greie og støttende, vi er to studenter her som jobber på en felles oppgave for bedriften.

Litt om Kinect Energy. De er ett datterselskap av World Kinect (Fuel), og avdelingen jeg «jobber» i er sustainibility. Her driver de med megling mellom for eksempel kraftselskap og kunder. Et eksempel på dette kan være bilprodusenten jaguar som får tips og råd fra oss slik at de kan produsere når det er lave strømpriser.

Folkene som jobber her har mange tilknytninger og ressurser som de har sagt de kan dele med oss, men vi har ikke fått tid helt enda til å utnytte disse tilbudene, som er litt synd. Men for tiden jobber vi med hvordan vi kan gjøre transportsektoren både grønnere og samtidig økonomisk forsvarlig. Dette gjøres ved å samle inn data fra ulike nettsider og verktøyene vi bruker er excel hovedsakelig. Vi prøver også å se på CO2 kvoter og hvordan bedrifter kan handle med disse. Koblet opp mot oppgaven vi gjør kan bedriften lære hvordan ulike drivstoff kan virke i ulike områder, og vi kan lære veldig mye om økonomien bak disse, og hvordan for eksempel strømmarkedet utspiller seg.

Vil avslutte med å si at var litt usikkerhet i starten med hva vi kunne bidra med, men ved møtene vi har med mentorene våres har vi kommet nærmere og nærmere en felles enighet. Får også litt Wolf of Wallstreet vibes her, med tanke på noe som ligner aksjemegling kombinert med ett fokus på en bærekraftig omstilling.

 

-Elias