Pro Well Plan AS Del 1

Hei! Jeg heter Astrid og gjennom ENERGI240 faget er jeg i dette semesteret på høsten 2021 på utplassering hos Pro Well Plan AS. Her på Pro Well Plan er jeg med Erling og vi jobber da sammen om oppgaven vi har fått. Her i bloggen kan du få lese om bedriften jeg er på og litt om arbeidsoppgaven min til nå og hva jeg har gjort så langt.  

Om bedriften: 

Lenke nettstedet: https://prowellplan.com/?gclid=EAIaIQobChMIqvPAsOGz8wIVAeuyCh1_dAeLEAAYASAAEgIh_PD_BwE 

Som sagt er jeg hos Pro Well Plan og dette er et relativt ny oppstartet selskap som startet i 2015. Per dagsdato er det 13 ansatte ved selskapet hvor 4 av disse er lokalisert i Bergen på Høyteknoligisentert i 7.etasje. Det er da her vi har kontor, selv om jeg har hjemmekontor, så har jeg vært der nede den første dagen da vi hadde møte med dem og ordnet alt det tekniske rundt praksis perioden. Nå som det har vært pandemi har ikke de vi er hos vært så mye på kontoret og det har som sagt tidligere ikke vi heller vært. Noen dager har de i tillegg arbeidstider som er veldig delt opp med at de jobber litt på morgningen og så en del på kvelden siden de har kontakt med personer i utlandet som da fører til tidsforskjeller.  Resten av personene som jobber for selskapet er en i Oslo, en i Stavanger og resten i utlandet.  

Pro Well Plan er et datadreven brønnboringsverktøy hvor man samler data fra olje og gass brønner som er bygget, da spesielt på norsk sokkel for å gjøre dette mer tilgjengelig, oversiktlig og for å effektivisere hvordan man jobber med datasett i denne bransjen. I tillegg samler de masse data fra ulike databaser, både interne og offentlige og kvalitetssjekker disse med en algoritme de har lagd i programmet sitt slik at de vet at kvaliteten er god og kan stoles på. De effektiviserer ved å fremstille dataen på en oversiktlig måte for kundene. De ulike ansatte har forskjellige arbeidsoppgaver som programmering og forbedring av programmet sitt, møter med ulike folk i bransjen, relasjonsbygging og salg og innhenting av relevant informasjon for å kunne komme forberedt i møter med potensielle kunder.   

Arbeidsoppgaver: 

I dag fokuserer selskapet på å hjelpe olje og gass selskap med boring etter brønner slik som nevnt. Vi skal derimot se mer på ting rettet mot det grønne skiftet innenfor boring, da etter geotermisk energi eller brønner til karbon fangst. I begynnelsen har vi mest lest oss opp på hvordan disse to prosessene fungerer for å ha bakgrunnskunnskap til oppgaven vi holder på med. Vi skal på tiden vår her hos Pro Well Plan se hvordan de kan bruke det de har og hvilke datasett som skal til for å lage en lignede løsning for karbon fangst eller geotermisk energi brønner. Vi henter da inn informasjon som de kanskje kan bruke senere og har møter med personer som jobber med å bygge slike brønner for å kunne hjelpe med det grønne skiftet. Hovedpunktene vi jobber med da er datasett og arbeidsprosesser. Vi har fått mye frihet til å jobbe på egenhånd siden det er en helt ny oppgave, men vi har god kontakt med kontaktpersonen med statusmøte hver uke og chat på Slack der vi kan spørre om ekstra videomøter om vi vil og sende ulike spørsmål vi måtte lure på.