Blogginnlegg 1, OneSubsea

Hei!

Jeg, Håvard, har i forbindelse med praksisutplasseringen i Energi 240, blitt plassert hos OneSubsea, i deres lokaler på Sandsli. Jeg var heldig som havnet hos førstevalget mitt og i løpet av det neste halvåret skal jeg være her sammen med 3 medstudenter; Victor, Aleksander og Rebekka. Basert på førsteinntrykket mitt tyder alt på at dette skal bli et meget lærerikt opphold. Nå skal vi se litt på hva dette selskapet driver med, og hva vi selv har gjort i startfasen av praksisoppholdet.

 

OneSubsea er et Schlumberger-selskap med hovedkvarter i Houston, TX. Selskapet spesialiserer seg i å levere diverse innovative produkter, systemer og løsninger for det undersjøiske markedet, primært innen olje og gass. Equinor er for eksempel blant selskapene som har nytt godt av OneSubsea sine systemer.

 

I løpet av den første uken på Sandsli ble vi kjent med flere av disse innovasjonene gjennom noen interessante presentasjoner fra diverse fagfolk og ingeniører. Vi fikk ved dette et godt innblikk i hva bedriften driver med. Disse presentasjonene vil trolig danne et solid grunnlag for diverse arbeidsoppgaver vi skal utføre i løpet høsten. Men det aller første punktet på agendaen var å bli kjent med bygningen inn og ut, alt fra sikkerhetsprosedyrer til kantinen. Det er altså en fordel å bli godt kjent med bedriften først, noe jeg følte vi absolutt ble. De neste par ukene handlet det mye om å få IT-løsningene i orden før vi skulle ta fatt på arbeidsoppgavene. Dette innebar å sette opp digitale brukere i systemet deres og å fikse PC-er, osv. Hva arbeidsoppgavene blir vil jeg snakke mer om i neste blogginnlegg, ettersom de første ukene for det meste har handlet om å komme i gang og å bli kjent med litt fagstoff. Men nå ser jeg frem til å komme enda mer i gang. Jeg har blitt plassert i ‘Engineering’-avdelingen sammen Aleksander, der vi har fått eget kontor, så dette skal absolutt bli spennende.

 

Hvis du vil vite mer om OneSubsea kan du utforske deres hjemmeside: https://www.onesubsea.slb.com/