Hei!
Jeg var så heldig og fikk praksisplass hos stiftelsen «Om i morgen» sammen med Bjørn. Helt siden 2013 har Geofysisk Fagutvalg (GFFU) snakket om å arrangere en klima- og energikonferanse for å se hvordan fornybar og fossil industri kunne snakke sammen. Høsten 2016 søkte en liten gruppe studenter fra Tekna Student Bergen om samfunnsmidler til å arrangere en klimakonferanse for Bergensstudentene. Den 2. juli 2019 ble Om i morgen født. For mer informasjon om stiftelsen: Om i Morgen
Om i morgen sin visjon er «kunnskapsdeling om det grønne skiftet». Dette innebærer å «fasilitere, samle, formilde og styrke arenaen for klima- og miljøspørsmål». Stiftelsen består hovedsakelig av engasjerte studenter fra ulike fakulteter i hele Bergen. De tar for seg alt fra visuell formidling og økonomi til sosiale medier og HR.
På den korte tiden Om i morgen har vært aktiv har de blant annet oppnådd å arrangere to klimakonferanser, lansere podkast og lage et klimakart over Norge. Akkurat nå er hovedprosjektet til stiftelsen klimakonferansen «Vi må snakke om i morgen 2022» som skal ta sted i Grieghallen 31. januar 2022. Temaet for årets klimakonferanse er «Den tverrfaglige løsningen», og konferansen skal ta imot hele 1200 mennesker. For påmelding og videre informasjon, sjekk ut konferansen her: Om i Morgen | Facebook.
Meg og Bjørn har hittil fått prøve oss på å søke midler, jobbe med promotering, befaring, møter og planlegging. Fremover skal vi forsøke oss på formidling, HR, konferanseplanlegging og økonomi. Vi har også blitt tatt imot med åpne armer av daglig leder og nest-leder. Hver andre uke har vi møter sammen hvor vi oppdaterer dem på hva vi har gjort, og kan uttrykke hva vi ønsker å gjøre fremover. Vi har veldig frie tøyler, og de ønsker at vi skal kunne jobbe med det som interesser oss fremfor å låse oss til en oppgave. I tillegg har vi blitt inkludert i det sosiale utenfor jobb, og vi har møtt på et godt fellesskap.
Til tross for at vi er i «bedriftutplassering», er ikke hverdagen vår slik som andre kanskje har det. Ettersom stiftelsen hovedsakelig er drevet av studenter er det ingen som sitter på kontoret på dagtid. Dermed er det fritt frem for å jobbe på kontoret, hjemme og når det passer oss. Likevel er det enkelt å komme i dialog med andre i stiftelsen, få hjelp ved behov, eller et zoom-møte på kort tid.
– Ida