BKK del 2, Erlend & Alexander

Hei igjen! Sist snakket jeg og Alexander om hvordan praksisoppholdet har vært, hvordan BKK løser hjemmekontorhverdagen og vår første oppgave. I dag skal vi snakke litt mer om hva oppgavene våre går ut på, og om hva vi har lært!

 

Etter vi hadde blitt introdusert til teamet i Innovasjon og Utvikling i BKK fikk vi tildelt vår første store oppgave. Morten er forretningsutvikler og har utviklet en prosess han kaller «Syretest», som går ut på å slå hull i en idé på 30 timer. Tanken bygger på at 9 av 10 ideer ikke er særlig gode, og at man skal bruke syretesten for å finne ut hvilken disse er. På denne måten får man flere timer å bruke på de ideene som faktisk er gode!

Vi fikk god hjelp på veien, men måtte ofte finne ut hvordan vi skulle angripe oppgaven selv. For oss ble det veldig viktig å kunne sparre sammen, og vi hadde god oppfølging gjennom hele prosjektet i form av teamsmøter. Til slutt skulle funnene våre presenteres for Morten, divisjonssjefen og mentoren vår Louise. Der ble det gjort en beslutning om å legge fra seg ideen inntil videre, da de var enige i mange av funnene vi gjorde. Vi hadde altså klart å slå hull i en idé! Morten var også veldig interessert i å høre tilbakemeldingene våre på selve prosessen, noe som har vært gjennomgående gjennom hele oppholdet; at BKK gjerne vil bli bedre og er interessert i hvordan vi oppfatter oppgavene og oppholdet generelt!

 

Til neste oppgave ble vi introdusert til et nytt team og prosjekt, Mobil Energi! De jobber mot et hårete mål som regjeringen har satt, at norske byggeplasser skal være utslippsfrie innen 2025. Arbeidet går ut på å lage smarte systemer for ladding og batteribruk for å gjøre byggeplasser elektrisk. Vår oppgave ble å lage et slags «dashboard» i Excel, hvor de ansatte i BKK kunne plotte inn estimert forbruk og utstyr for å få oversikt over kostnader og inntekter på et prosjekt. Dette skulle også bli brukt til å vise hva kunden kunne spare seg ved bruk av et batteri. Her lærte vi veldig mye om effektopper, nettleiepriser og prisutregninger, i tillegg til at vi ble relativt drevne i Excel!

 

Vi har nå gått løs på en ny syretest med Morten, og skal være med på utviklingen av Volte, en ny satsing bkk har på strømmarkedet for bedrifter. Vi har altså hatt mange spennende oppgaver, og lært mye om kraftmarkedet og prosesser i innovasjon. I tillegg mestrer vi nå Excel, et verktøy som blir brukt av «alle» og en egenskap som vi garantert kommer til å bruke senere i livet!!