BKK, del 1

Hei, mitt navn er Erlend og jeg har praksis i BKK Innovasjon og Utvikling sammen med Alexander. BKK er et konsern eid av Bergen kommune med nesten 1300 ansatte. De jobber i fornybarnæringen og er en viktig del av elektrifiseringen på Vestlandet. I tillegg til vannkraftproduksjon, energiomsetning og infrastruktur driver de også med fjernvarme, internett, telekomløsninger og ‘start-up’ investering.

 

BKK har praktisert hjemmekontor siden mars 2020 når pandemien først slo ut i Norge. Dette gjøres ved aktiv bruk av Microsoft Teams, Workplace og Miro. De har faste ukentlige møter innad i avdelingene, og dersom man ønsker å sparre med en kollega har man tilgang til hverandres kalender. På den måten kan man enkelt se hvilket tidspunkt det passer å kalle inn til et møte. Løsningen fungerer bra, og dynamikken i Teams-møtene er god. Man rekker opp hånden og får tildelt ordet dersom man ønsker å stille spørsmål eller tilføye noe til det som blir sagt.

 

Vår første oppgave var i BKK Spring, en avdeling i Innovasjon og Venture. De investerer i oppstart og vekstselskap som utvikler ny teknologi og forretningsmodeller for det fremtidige fornybare samfunnet. De ønsker å være en aktiv investor som kan bistå med kompetanse og nettverk.

Oppgaven vi fikk bestod av å føre inn data i et nytt verktøy som BKK er pilotkunde for. En del av oppgaven var også å komme med feedback og forbedringspotensialer, som vi fikk presentere til en av utviklerne av selskapet.

 

Vår neste og nåværende oppgave er innen forretningsutvikling. Vi skal syteteste forretningsideer i en tidlig fase, for å redegjøre om man skal forkaste ideen eller ikke. Syretesten er et nyutviklet konsept som baserer seg på at 10% av ideer kan bli noe, og at disse 10% krever 90% av arbeidsressursene. Testen består av flere deler, hvor vi blant annet må se på markedsinteressen og det økonomiske potensialet, i tillegg til om BKK er rett aktør for jobben. Man har også en tidsramme, ettersom man prøver å opprettholde tanken om at 90% av ressursene skal gå til de beste ideene.

 

Hittil har vi hatt god oppfølging og synes oppholdet hos BKK har vært både lærerikt og gøy, til tross for begrensingene pandemien har satt på situasjonen!