Praksis hos Aanderaa del 2

Hei og velkommen tilbake til bloggen min om praksisutplassering hos Aanderaa. På grunn av Covid-19 situasjonen i Norge nå, har jeg dessverre ikke mulighet til å dra på praksis, men jeg skal fortelle litt om det jeg holdt på med før dette. Jeg er utplassert hos Aanderaa sammen med en annen praksisstudent som heter Vegard, og vi samarbeidet en del den siste tiden. Vi jobbet blant annet med å lage til en teststasjon/værstasjon, med flere ulike måleinstrumenter som skulle fungere som en utstilling. utstillingsstasjonen skulle blant annet måle solinnstråling, temperatur, vind og vindretning. Dette prosjektet innebærte at jeg måtte lære meg hvordan dataloggerene fungerer, og hvordan de ulike måleinstrumentene kobles opp mot disse.  Jeg synes dette var et av de gøyeste prosjektene jeg hadde hos bedriften, da jeg fikk utfordret meg veldig, og følte jeg fikk mye tillitt. Etter mange timer med prøving og feiling klarte vi til slutt å få satt opp målestasjonen slik at den var klar til bruk, men vi kom dessverre ikke så langt til at vi fikk satt den opp utendørs. Under legger jeg ved et bilde av Vegard med dataloggeren med en sensor tilkoblet. Den sensoren var veldig avansert og kunne måle opp til 28 ulike parametre, blant annet de jeg nevnte ovenfor. Bildet er tatt rett før vi fikk sensoren til å virke. Det var den beste følelsen å endelig få det til etter så mye prøving og feiling!

Etter hvert som jeg skulle teste de ulike instrumentene, jobbet jeg også med å lage/fobedre manualene for hvordan man setter opp instrumentene på dataloggerene. Dette var en tidkrevende og en mindre spennende oppgave, da det kun var mye skriving i word. Likevel var det greit når det var ferdig, fordi det er noe som bedriften  har stor nytte av, da de kan sende manualene ut til kunder og slipper å få spørsmål på mail.

Vi hadde også et annet samarbeidsprosjekt som vi jobbet med hver fredag. Arbeidsoppgaven gikk ut på at vi skulle lage en instruksjonsfilm til hvordan man kunne utføre vedlikehold (foliebytte) på en oksygenmåler. Dette var et veldig gøy prosjekt, da det innebærte en detaljert planleggingsfase, hvor vi skrev instruksjoner for hva som skulle filmes, og hva som skulle bli sagt på de ulike scenene. Etter noen timer med planlegging, begynte filmingen. Filmen skulle inneholde to deler, en del som handlet om konfigurasjon av enheten på dataskjermen, og en del som handlet om selve vedlikeholdet. Vi begynte med å filme den delen som omhandlet konfigurasjon på pc-skjermen. Dette var veldig gøy, men dessverre så kom vi ikke lenger enn at vi lagde halve videoen ferdig. Vi fikk derfor ikke prøvd å filme selve foliebyttet. Jeg syntes det var veldig kjipt at vi ikke fikk gjort ferdig filmen, men sånn er det.

Alt i alt syntes jeg praksisen har vert lærerik. Det var et godt innblikk i hvordan arbeidslivet fungerer. Jeg syntes det var veldig flott at jeg fikk mye tillitt, og at jeg fikk jobbe selvstendig stort sett hele tiden. Hvis jeg trengte hjelp var det ikke noe problem å spørre om det. Siden både jeg og Vegard ikke fikk utført hele praksisen, har vi fått i oppdrag å skrive en oppgave. Vi har snakket med Aanderaa, og de ønsker at vi skal gjøre en analyse av bedriftens produkter, samt en markedsanalyse og se på hvilket behov som finnes i markedet, og hvilke behov som allerede er utfylt. Dette er selvfølgelig ikke like gøy som å lage film, men det får duge!