Hei Bloggen!
Mitt navn er Hedda, og jeg har vært så heldig å få praksisplass i stiftelsen Om i Morgen. Stiftelsen er studentdrevet og ble etablert i 2019. Om i Morgen består av engasjerte studenter fra ulike studieretninger som frivillig arbeider for et samfunn uten klimagassutslipp. Kort sagt utfordrer OiM tanken om at verden har god tid.
Praksisperioden min startet i august, og jeg var heldig som fikk være med på den siste finpussen før konferansen «Vi må snakke om i morgen». Temaet for årets konferanse var «I samspill med naturen», og den ble avholdt 17. september. På konferansedagen sto jeg ved inngangsdøren, ønsket velkommen og hjalp til med registreringen. Etterpå fikk jeg kikke rundt, snakke med standholdere, nyte maten, høre på innleggene og følge med på den spennende debatten til slutt.
Det var fascinerende å se alt falle på plass, selv om det var utfordrende å henge med siden alt var nytt. Konferansen ga meg innblikk i sirkulær økonomi og hvordan det kan forme fremtiden. Det var fantastisk å se begeistringen hos både bedrifter og studenter. Jeg ble positivt overrasket over det brede spekteret av aldersgrupper og mangfold på arrangementet. Etter konferansen sitter jeg igjen med en mye bedre forståelse av hva OiM-stiftelsen er. Det ble en suksess!
Nå er jeg godt i gang med planleggingen av bedriftskvelden som skal være i februar. Vi har blitt enige om temaet «Fornybar energi og teknologi på Vestlandet». For å unngå repetisjon fra fjorårets bedriftskveld, planlegger jeg å snevre det inn til ulike problemstillinger relevante for hver av bedriftene som skal ha innlegg.
Målgruppen er unge mellom 19 og 26 år, hovedsakelig studenter, og arrangementet vil ha en kapasitet på ca. 250 deltakere. For meg er det viktig å inkludere bedriftenes syn på hva som «mangler i dag» innen kompetanse, slik at vi som studenter kan få innsikt i hva som blir attraktivt i fremtiden. Det vil også være mulighet til å snakke med bedriftene på stands, hvor fagfolk vil fortelle om deres bedrifter, fremtidige prosjekter og karrieremuligheter for nyutdannede.
Målet med bedriftskvelden er å samle ledende bedrifter innen fornybar energi og teknologi på Vestlandet for å utforske hvilke løsninger som driver bransjen fremover. Vi ønsker å gi deltakerne innsikt i hvordan teknologi former fremtiden, og tilby en unik mulighet til å møte og snakke med representanter fra noen av Vestlandets mest fremtidsrettede bedrifter.
Jeg har allerede begynt å promotere bedriftskvelden. Vi i OiM var heldige som fikk ha både stand og presentasjon på Realiser karrieredag på realfagsbygget. Her presenterte jeg hvem OiM er og hva jeg gjør som praksisstudent. Marie fra stiftelsen og jeg sto på stand og promoterte den kommende bedriftskvelden.
De siste ukene har jeg jobbet med å fastsette dato, søke om midler, opprette budsjett og bestemme tema. Fremover skal jeg bruke tiden til å kontakte relevante bedrifter og ferdigstille det visuelle. Jeg synes det er veldig spennende å bli bedre kjent med ulike bedrifter som også er relevante for meg etter studietiden. Jeg ser frem til fortsettelsen!