OneSubsea – Ingeborg Fossdal

Hei igjen, Ingeborg her.
Jeg, Berthine, og Håvard koser oss fremdeles på OneSubsea. Nå nærmer det seg slutten for praksisperioden, vi har kun et par uker igjen. Det er ikke mye nytt å fortelle siden sist, siden vi fremdeles holder på med utvidelsen av en database. Ting går litt tregt for oss, siden det ofte kommer opp nye ting vi må forstå og lære oss, men nå er vi nesten ferdig med databasen.
Et par hindringer vi har møtt på veien er å navigere oss i «Teamcenter», som er der de lagrer alle filer for prosjektene sine, for oss som ikke har helt oversikt virket det som et litt kaotisk system. Det har vært tidkrevene å lete gjennom alle filene for å finne de rette. Det er også ulike utregninger vi må gjennomføre, som har vært vanskelig da vi ikke klarer å finne alle verdiene. Det har vært interresant å oppleve hvordan man får bruk for grunnleggende kunnskaper fra flere emner man har tatt i løpet av studietiden.
Nå har vi også planlagt tur til testsenteret på Horsøy, der vi skal observere testing av produkt til et stort prosjekekt. Produktene som testes blir sendt direkte ut fra Horsøy når de er godtkjent. Vi får kanskje også lov til å delta på noe av testingen, dette kan bli spennende, jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente at kommer til å skje. Det blir gøy å komme seg litt ut av kontoret, for å se hva det er alle utregningene egentlig blir brukt til.
Vi venter på en ny oppgave vi skal gjøre etter vi er ferdig med databasen, vi har fått vite at vi skal lage en ny database fra bunnen av. Jeg tror det skal være en database av barrierefluidene som brukes i prosjekter (det er noe som brukes i motorer).
Nå er vi snart ferdig med praksisen her i OneSubsea. Jeg er veldig heldig som har fått lov til å bli kjent med bedriften. Vi har blitt tatt godt i mot og jeg syntes perioden her har vært veldig interresant og informativ. I arbeidet med oppgavene har vi klart oss ganske selvstendig mesteparten av tiden, sett bort i fra oppstarten av ulike oppgaver. Det har vært kjekt å få et innblikk i hvordan en ingeniør sin arbeidsdag kan se ut. Jeg kommer også til å savne den gode lunsjen når vi er ferdig her, det blir hardt å gå tilbake til brødskiver