M&O Partners, Del 1

Energibloggen del 1

Hei, jeg heter Jostein og sammen med Martin har jeg fått praksisplass hos M&O Partners. M&O Partners hører til i et flott og åpent kontorlandskap i øverste etasje over sammen city i et fellesskap som heter NEW +. Her sitter vi sammen med selskaper som Cutters, Carrot og LocalHost. Gjennom praksisperioden vår jobber vi også tett sammen med et annet selskap her som heter Neuron solutions. Neuron og M&O eies og drives mye av de samme personene. Dette gir oss også flere muligheter til å lære og se hvordan ulike bedrifter som kan være en relevant arbeidsplass for oss i fremtiden operer i hverdagen, og hvilke arbeidsoppgaver som dukker opp.

Vi startet praksisperioden med å gå over arbeidet til de som var utplassert i praksis her i høst hadde notert seg. Informasjonen brukte vi som en fin oppfriskning til arbeidet vi skulle starte med innen offshore vind. M&O Partners er et selskap som i hovedsak driver med markedsføring for teknologiske bedrifter. M&O Partners er et veldig internasjonalt selskap som har kontorer i USA, Brasil og Singapore, men her i Norge handler det stort sett om å hjelpe bedrifter inn i det norske offshore markedet. Vår første kunde/arbeidsoppgave var å sette oss inn i et spansk selskap som heter Alerion. Alerion har utviklet en selvstyrende drone som kan analysere vindmøller både on- og offshore. Dronen letter og lander fra en 2×2 meter stor plattform og tar bilder av høy kvalitet for å sette disse sammen til en digital profil som kan brukes til å oppdage skader og ting man burde forbedre. For å hjelpe Alerion inn i offshore markedet startet vi med å undersøke hvilke selskaper og prosjekter som kunne være interessert i deres løsning. Vi fikk også allerede andre uken vår i praksis være med i et teams møte sammen med Alerion for å få utdypende informasjon om selskapet og produktet, samtidig som vi fikk muligheten til å stille spørsmål vi lurte på som kunne hjelpe oss i vår prosess med å lete etter bedrifter som kunne ta nytte av Alerion og dronen deres.

Da vi hadde satt sammen flere dokumenter med informasjon om Alerion, mulige samarbeidspartnere og en oversikt over personer i de ulike selskapene man burde få kontakt med for å få til møter sammen med dem, Alerion og oss. Presenterte vi arbeidet vårt for en av de som jobber for M&O partners. Han ville da ta arbeidet vårt videre, og når han fikk satt opp noen møter skulle vi få bli med her for å observere samt lære om hvordan slike møter foregår. I mellomtiden fikk vi en ny arbeidsoppgave som hvis du har lest tidligere blogg innlegg fra praktikanter hos M&O Partners har lest litt om, nemlig Corrosion. Her skulle vi gjøre akkurat det samme som vi gjorde da vi jobbet med Alerion. Da var det ikke så veldig mye å lure på, så vi satte i gang på nytt og fikk lært mer om selskapet og begynte å lete etter prosjekter og selskaper hvor vi kunne markedsføre deres løsning. Corrosion leverer Impressed Current Cathodic Protection (ICCP) som forhindrer korrosjon hos grunnstøttene til offshore vindmøller. ICCP bruker en miljøvennlig anode samt strøm for å forhindre oksidasjon og rust i selve vindmøllen. Dette er en mye mer holdbar og miljøvennlig måte, enn den til nå standard metoden som er å bruke en sink eller aluminium offeranode.

Vi nærmer oss ferdige med denne oppgaven og venter bare på å ha et møte sammen med de andre på jobb i M&O Partners for å presentere arbeidet vårt. Neste oppgave blir å jobbe for Neuron hvor vi skal undersøke og se på kundene de allerede har og hvorfor de bruker Neuron sine tjenester. Dette kan da brukes senere til å finne nye mulige kunder for Neuron. Jeg ser nå at jeg enda ikke har forklart hva Neuron er eller hva de gjør. Neuron har utviklet en software som tar ut data fra sensorer og annet industrielt utstyr som brukes for så å sende det videre til sky tjenester og lagring. Softwaren klarer altså å behandle data fra gamle maskiner som har gått i 30 år og helt nye moderne maskiner samtidig selv om de snakker ulike «språk» hvis du vil kalle det det.

Ellers er dagene ganske greie, vi kom litt sent i gang, så for å ha litt fleksibilitet rundt arbeidsdagene våre jobber vi mandag fra 12-16 samt onsdag og torsdag fra 9-16. Vi har en tipp topp moderne kaffemaskin som i tillegg til alle variantene av kaffe kan by på varm sjokolade og kakao, og skulle du heller ha lyst på litt te har de et godt utvalg der også. Midt i kontorlandskapet finner man en liten lounge, med planter, storskjerm, komfortable sitteplasser og et shuffleboard. Shuffleboardet blir mye brukt av de fleste bedriftene her og byr på litt konkurranse og avkobling i jobb hverdagen. Har ikke fått spilt så mye selv enda, men før våren er over regner jeg med at sjefen er slått. Han vinner for øyeblikket på grunn av hjemmebanefordelen.

Da har jeg ikke så mye mer å si. Det er mange hyggelige folk i M&O, Neuron og alle de andre bedriftene som sitter her oppe så jeg ser frem til en fin og lærerik vår. Til neste gang håper jeg vi har fått vært med på noen møter, og kan dele noen erfaringer derfra, ellers er jeg åpen for alt som kan skje her og gleder meg til ukene som kommer. Vi snakkes!