Element One Energy AS – Trygve Risa

Hei! Jeg heter Trygve og er for tiden i praksis hos Element One Energy AS (EoneE) sammen med mine medstudenter Marcus og Oda. Dette semesteret har vært en flott mulighet til å få innsikt i en bedrift som jobber innenfor fornybar energi, noe som både har vært lærerikt og spennende. Det er ofte vi hører i bedriftspresentasjoner at energi-studenter har et hav av jobbmuligheter etter endt utdanning. Det har derfor vært interessant å få et glimt av hva vi kan forvente i arbeidslivet.

Jeg er nå i mitt tredje semester, og i starten var jeg litt usikker på hva jeg kunne bidra med såpass tidlig i studiet. EoneE har imidlertid vært flinke til å tilpasse arbeidsoppgavene etter våre evner, samtidig som de utfordrer oss til å utvikle oss videre. Vi tre energi-studentene jobber tett sammen og har mulighet til å støtte hverandre hvis noen støter på problemer. I tillegg blir vi godt ivaretatt av Anders Even Kvåle (CEO og grunnlegger), som sørger for at vi alltid har noe å jobbe med.

EoneE er en spennende startup, fint plassert på Møllendalsveien. De arbeider med en innovativ og mer effektiv metode for hydrogenproduksjon gjennom vann-elektrolyse. Det har vært fascinerende å fordype seg i dette temaet, spesielt siden det er relevant for å møte fremtidens hydrogenbehov, samtidig som vi tar hensyn til det grønne skiftet.

Så langt har vi fått delta i flere interessante oppgaver. Blant annet har vi demontert en eldre 3D-printer for å gjenbruke deler til andre prosjekter. Dette er viktig i en startup der ressursene ofte er begrensede. I tillegg har vi bidratt i monteringen av en prototype av en hydrogencelle som bedriften jobber med. Det har vært svært lærerikt å få innsikt i den praktiske prosessen og hardwaren bedriften bygger på.

Vi har også brukt mye tid på å lese oss opp på hydrogenproduksjon, elektrolyse, og proton exchange membrane (PEM). Dette er komplekse fagområder, fulle av nye begreper, noe som gjør det ekstra spennende å lære mer om. Vi har også bidratt ved å lese gjennom presentasjoner EoneE bruker til å pitche for investorer, for å sikre at språket er forståelig for personer uten en bakgrunn innen hydrogenproduksjon.

Et høydepunkt for oss var da vi fikk observere bruken av en laserkutter for å skjære former fra en gummimatte. Dette var både fascinerende og et fint avbrekk fra de mer teoretiske oppgavene. Etterpå renset vi gummiformene ved hjelp av ultralyd.

Alt i alt har praksisperioden vært både utfordrende og spennende så langt, og jeg ser frem til å fortsette læringsprosessen hos EoneE.