Kintect Energy – Stine Winther

Hei alle sammen!

I min praksisperiode har jeg vært så heldig å få muligheten til å jobbe i Kinect Energy sammen med Leah. Kinect Energy er et av mange underselskaper til World Kinect Energy Services, et stort energiselskap med hovedkontor i Miami i USA. De er store innen energileveranse, men driver også med mye annet og er spredt i alle verdens hjørner. Kontoret vårt ligger derimot rett ved bybanestoppet på Fantoft, omringet av flotte omgivelser. Selve kontoret her er også utrolig fint og de har en kantine hvor vi studenter kan forsyne oss gratis av buffèn, som består av både varmmat, salatbar og fersk brød! Lunsjen blir da gjerne dagens høydepunkt! Det er rundt 70 andre ansatte som også jobber her med alt fra regnskap, IT, spotpriser, trading og PPA (Power Purchase Agreemenets)-avtaler.

Vi jobber i bærekrafts-avdelingen og har fått i oppgave å lese oss opp på klimarapportering og hva som skal inkluderes i en Corporate Sustainability Reporting Directiv (CSRD)- rapport. Dette er en rapport som alle bedrifter i Norge må levere inn årlig framover og de største selskapene må allerede levere inn neste år. Rapporteringsstandardene bestemmes av European Sustainability Raporting Standards (ESRS) og skal ta for seg alle miljø-, sosiale- og forretnings-etiske forhold til bedriften (eller ESG – Environmental-, Social- and Governance som det kalles). Vi skal bare utforske Environmental-delen til ESRS som kan videre deles inn i 5 temaer: Climate change, Pollution, Water- and marine resources, Biodiversity and ecosystems og Resource use and circular economy. Vi prøver da å finne ut alt som bedriftene må inkludere i en slik rapport innenfor disse temaene. Vi skriver derimot bare om de fire siste temaene da de allerede hadde tatt for seg Climate Change-delen.

I starten føltes oppgaven veldig utfordrende ut og litt tung. Vi visste jo ikke så mye om dette temaet før vi startet også slet vi litt med å finne informasjon om det. Det er veldig nylig at CSRD ble innført, så det er ikke så mye informasjon som ligger ute om tolkningen av hva som skal med i rapportene. Isteden var det flere konsulentfirmaer som tilbød å hjelpe bedrifter direkte med å skrive rapportene. Etter hvert, når vi fant ut hvor vi skulle lete, ble det lettere. Vi lager da en oversikt over alt som skal med i rapportene. Alt av denne informasjon legger vi videre inn i et såkalt readiness-assessment-skjema som de kan bruke når man skriver rapporten til bedrifter. Mot slutten av praksisperioden skal vi presentere alt dette og forhåpentligvis får de bruk for noe av det og kanskje til og med lærer litt.

Until the next tiime, xoxo