Fiskeridirektoratet – Nikol Hermansen

Hei! Jeg heter Nikol Hermansen, og i dette semesteret er jeg på praksisutplassering hos Fiskeridirektoratet sammen med Sirwan. Fiskeridirektoratet ble etablert i 1900, i Bergen. De er myndighetenes rådgivende og utøvende organ innen fiskeri- og havbruksforvaltning i Norge. Hovedkontoret ligger i Bergen, ut på Nordnes, og det var her vi var så heldige og fikk sitte to dager i uken dette semesteret.

Den første dagen startet med et møte på kontoret til seksjonssjefen på miljøseksjonen under Forvaltningsdivisjonen. Dette var seksjonen vi tilbringe praksisperioden på. Møte ga oss en kort presentasjon av bedriften, og var en god anledning for oss og seksjonssjefen til å bli kjent med hverandre. Etter møtet fikk vi en kort omvisning, før vi ble introdusert til veilederen vår, som kom fra Egersund. Det var hun som skulle gi oss arbeidsoppgavene våre gjennom praksisen, selv om hun har kontor i Egersund.

Vi ble tildelt et kontor og ble informert hvor IT-avdelingen var. Dessverre fikk vi ikke kontaktinformasjonen til veilederen med en gang, noe som førte til at mye av dagen gikk på å finne de riktige personene som kunne hjelpe. Men det ga oss en fin anledning til å bli bedre kjent med gangene og kontorene i bygget og å introdusere oss til de andre ansatte.

Oppgaven vi fikk tildelt var å utrede en rapport om sameksistens mellom fiskeri og havvind, med fokus på kryssing av rør og strømkabler og hvilken påvirkning dette har for fiskerne. Vi ble satt i kontakt med ulike personer, både innad i Fiskeridirektoratet og fra andre bedrifter og organisasjoner for å innhente mest mulig informasjon. Dette ga oss et godt innblikk i hvordan arbeidslivet er, ettersom vi måtte organisere egne møter, både fysisk og over Teams, samt følge opp korrespondanser via e-post.

Noen deler av arbeidsdagen har også bestått av å delta på møter som kunne være relevant for arbeidsoppgavene. Dette har gitt innsikt i hvordan ulike avdelinger og bedrifter/organisasjoner samarbeider og gitt oss verdifull erfaring. I tillegg har vi brukt mye tid på å finne og å lese gjennom relevante rapporter og studier på nett for å få mer faglig bakgrunn. All informasjonen vi har samlet gjennom disse møtene, e-postene og rapportene, skal bli samlet i en rapport på slutten av praksisperioden.

Fremover skal vi fortsette å samle informasjon, og gå over å se på hvordan elektromagnetisk stråling spiller inn i sameksistensen. Vi venter også svar fra en kontakt i Skottland som kan si noe om problemer de har opplevd, for å unngå lignende i Norge. Det er også snakk om at vi kan delta på et fysisk møte i Egersund senere i år som går på relevante temaer. Så dette håper jeg at vi får delta på og få enda bedre svar.

Temaene vi går inn på er veldig relevant for dem som skal jobbe innenfor hav- og vind energi, og det vi lærer her er veldig interessant. Vi har blitt veldig godt mottatt og jeg ser fram til å videre arbeid og å være her resten av semesteret.